Webnoviny - Svet

Letná čitáreň v Medickej záhrade otvorená

WEBNOVINY.SK

I. Štefanec spolu so starostkou T. Rosovou a reprezentantom N.Y.Lee slávnostne otvárajú letnú čitáreň v Bratislave.BRA­TISLAVA 20. mája (WBN/PR) – Mestská časť Bratislava Staré Mesto s podporou Taipejskej kancelárie v Bratislave dnes 20. mája 2011 slávnostne otvorila rozšírenú letnú čitáreň v Medickej záhrade.

„Návštevníci dostali dvakrát väčší priestor, ako mali doteraz a čaká ich vynovený priestor pre trávenie voľného času. Okrem toho ich čakajú aj nové služby a to bezplatné vypožičanie kníh a bezdrôtové internetové pripojenie v celej záhrade,“ povedala starostka mestskej časti Bratislava-Staré Mesto Táňa Rosová.

V rozšírenej čitárni je návštevníkom k dispozícii 50 študijných miest, v ponuke je približne 70 titulov domácich a zahraničných časopisov a denníkov. Staromestská knižnica pripravila pre záujemcov aj Staromestský knižný kolotoč – bezplatné vypožičanie a prečítanie si kníh. Projekt rozšírenia letnej čitárne a bezplatné wi-fi pripojenie v Medickej záhrade boli realizované vďaka podpore z Rozvojového fondu Čínskej republiky (Taiwan).

„Tohtoročná letná čitáreň je výborná kombinácia modernej technológie a voľnočasovej aktivity. Poskytuje obyvateľom a návštevníkom Bratislavy príjemné prostredie na čítanie v prírode a prístup k internetovému pripojeniu. Som rád, že Taiwan môže byť v tomto ohľade nápomocný,“ povedal vedúci Taipejskej reprezentačnej kancelárie Nan-Yang Lee.

Letná čitáreň je už v druhým projektom v mestskej časti Staré Mesto, ktorý je sponzorovaný týmto fondom. V januári tohto roku Rozvojový fond Taiwanu sponzoroval bezplatnú wifi zónu na nábreží Dunaja v Starom Meste.

Tento rok Čínska republika (Taiwan) oslavuje sté výročie. Pri tejto príležitosti Taipejská reprezentačná kancelária taktiež organizuje výstavu fotografií v Medickej záhrade (od 20. mája do 26. mája 2011) a v Staromestskej sieni v priestoroch Miestneho úradu m. č. Bratislava – Staré Mesto (od 20. mája do 2. júna 2011). „Verím, že táto výstava pomôže tunajšej verejnosti dozvedieť sa viac o ľuďoch a prírodných krásach Taiwanu,“ povedal Lee.

Letná čitáreň bude verejnosti prístupná vždy v pondelok až v piatok od 10.00 do 18.00 a v sobotu od 10.00 do 14.00 hod. až do konca augusta. Vstup je voľný.

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM