Filip Chudý Rôzne Zo Slovenska

Letná sezóna na Podhradskom mori štartuje: Poznáme novinky a výšku vstupného

Ľudia z Považskej Bystrice a okolia sa už môžu tešiť na začiatok hlavnej letnej sezóny na Podhradskom mori. Zistili sme, čo je na ňom nové.

Ilustračný obrázok k článku Letná sezóna na Podhradskom mori štartuje: Poznáme novinky a výšku vstupného
Zdroj: Dnes24.sk

Jazero Podhradské more v Považskom Podhradí a celý areál tohto oddychového miesta medzi kanálom Vážskej kaskády a Váhom v lokalite Prúdy je pripravený na začiatok hlavnej letnej sezóny. Tá na ňom odštartuje v piatok 15. júna a potrvá do 15. septembra. Areál bude v tomto období otvorený denne vždy za slnečného počasia od 9:30 do 19:00. Kúpanie v jazere je ale len na vlastnú zodpovednosť.

„V piatok sa síce otvára hlavná sezóna na Podhradskom mori, ale ešte to bude bez fanfár. Oficiálne otvorenie plánujeme o týždeň neskôr na 22. júna, ale keďže sezóna kúpania prichádza, pripravili sme už prevádzkový poriadok, ktorého sa treba držať. Kto má teda záujem, už v piatok pred desiatou hodinou bude otvorené, ale len v prípade priaznivého počasia,“ povedala Jarmila Tabačková, predsedníčka Pozemkového spoločenstva Prúdy a OZ Podhradské more.

Prebehlo čistenie rastlín z vody, kosenie trávy, úprava plážového ihriska, výsev trávy v jeho blízkosti, príprava detského ihriska, pribudli stojany na bicykle, mobilné toalety, paraván na prezliekanie a ohnisko. „Podklad na detské ihrisko už máme pripravený, ale samotné komponenty nám privezú až v priebehu budúceho týždňa, aby bolo všetko na oficiálne otvorenie jazera pripravené,“ uviedla Tabačková s tým, že si to financujú svojpomocne, keďže z mesta nedostali ako jeden zo štyroch žiadateľov dotáciu na otvorenie sezóny.

Okrem areálu je už na hlavnú sezónu pripravené aj parkovisko a tiež sa inštalujú informačné smerové tabule. „Tiež sme zasypali najväčšie jamy na príjazdovej ceste, čiže prístup k Podhradskému moru sa výrazne zlepšil,“ doplnila predsedníčka PSP a OZ Podhradské more s tým, že sa ale nezmenilo to, že voda v jazere je veľmi teplá, pričom ľudia sa v nej už kúpu pravidelne.

Vstupné sa oproti minulej sezóne podľa slov Tabačkovej nemenilo. Čiže pre deti do výšky 120 cm je jedno euro, vyššie deti a dospelí zaplatia 1,50 eura. „V piatok, sobotu a nedeľu chceme, aby bolo k dispozícii aj občerstvenie. Ide o to, aby si tu mohli ľudia posedieť, nielen sa opaľovať či kúpať. Pivo bude preto čapované a okrem toho budú k dispozícii chladené nápoje,“ dodala.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM