Monika Vengrínová Rôzne

Letná sezóna v Poprade? Primátor otvorene, s čím je spokojný a čo sa dá robiť lepšie!

Letná turistická sezóna je za nami a mesto Poprad po dvoch mesiacoch kultúrnych a iných podujatí bilancuje. Tie v lete navštívili desiatky tisíc ľudí, primátor je spokojný, tvrdí však, že stále sa to dá robiť aj lepšie.

Ilustračný obrázok k článku Letná sezóna v Poprade? Primátor otvorene, s čím je spokojný a čo sa dá robiť lepšie!
Foto: Radoslav Dudáš / Zdroj: Dnes24.sk

„Letná sezóna je za nami a štatistiky hovoria o tom, že bola veľmi dobrá. A to ako návštevnosť, tak i spokojnosť návštevníkov u nás. K spokojnosti prispeli kultúrne a iné podujatia, prevádzka turistického vyhliadkového vláčika, či letné terasy,“ uviedol primátor Popradu Jozef Švagerko.

Počas dvoch letných prázdninových mesiacov navštívilo kultúrne podujatia organizované mestom v Poprade približne 20 tisíc ľudí, podujatia, ktorých bolo mesto partnerom, ako napríklad Viva Italia, Made in Slovakia, či P15, viac ako 60 tisíc. Návštevnosť, a to o viac ako 100% stúpla oproti minulému roku aj v Mestskej informačnej kancelárii. A kým v júli a v auguste 2014 ju navštívilo okolo 5 tisíc ľudí, za uplynulé dva mesiace to bolo viac ako 10 tisíc návštevníkov.

Návštevníci vo veľkej miere využívali i možnosť previezť sa turistickým vyhliadkovým vláčikom, či vyskúšať ďalšiu novinku tohto leta – šliapacie retro autíčka. „Stretli sa s veľkým ohlasom a počas letných prázdnin sme mohli na Námestí sv. Egídia stretnúť 150 jazdcov, ktorí si to užívali aj takouto zábavnou formou,“ prezradil hovorca mesta Poprad Marián Galajda.

Popradské kultúrne leto tak dnešným dňom vrcholí a v centre mesta je pripravený posledný program, v ktorom nebude chýbať folklórna skupina Vargovčan, zábavno-humorná skupina z Prešova Mloci, či popradská revivalová kapela 4ka. Po tomto záverečnom programe sa všetky ďalšie presúvajú do Domu kultúry.

„Sú veci, ktoré chceme po zhodnotení tohtoročnej letnej sezóny napraviť, lebo stále sa to dá robiť lepšie, rýchlejšie a účinnejšie. Chceme napríklad vylepšiť čistotu alebo hlučnosť na niektorých miestach,“ dodal na záver popradský primátor.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM