Ondrej Chamraz Svet Zo zahraničia

Lietadlo núdzovo pristálo na ceste v centre mesta: Pilota zastavil policajt

Malé jednomiestne lietadlo zastavila polícia potom, čo pristálo v centre mesta na ceste, po ktorej denne prejdú desiatky dopravných aut.

Ilustračný obrázok k článku Lietadlo núdzovo pristálo na ceste v centre mesta: Pilota zastavil policajt
Zdroj: YouTube.com

Udialo sa tak v malom meste Parkland v americkom štáte Washington. Malé lietadlo pristálo na rušnej ulici Washington State Patrol. Núdzové pristátie jednomiestneho lietadlo typu KR2 na ceste uvidel príslušník policajného zboru. Pilot zvládol pristáť bez nárazu do motorových vozidiel na ceste a chodcov kráčajúcich po chodníku, žiadne zranenia neboli hlásené. Informoval o tom portál traveller.com.au.

Príslušník policajného zboru nestratil duchaprítomnosť a od pilota si vypýtal pilotný preukaz. Policajt sa pre média vyjadril, že v prvom rade chcel skontrolovať, či sa pilotovi nič nestalo a zistiť príčinu prekvapivého pristátia.

Pilot musel pristáť núdzovo potom, čo lietadlo začalo hlásiť chybu v systéme súvisiacu s palivom. Tento problém spôsobil, že motor lietadla sa zastavil a pilot teda usúdil, že jeho jediná možnosť je núdzovo pristáť na ceste. Policajt s pilotom následne odtlačili lietadlo na blízke parkovisko.

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM