Lucia Lauková Správy Technológie

Lietajúce auto mieri do Číny: Predstaví sa na medzinárodnej výstave v Šanghaji

AeroMobil sa zamieria na možnosti čínskeho trhu. Svoj model lietajúceho auta predstaví na medzinárodnej výstave importu v Šanghaji.

Ilustračný obrázok k článku Lietajúce auto mieri do Číny: Predstaví sa na medzinárodnej výstave v Šanghaji
Zdroj: TASR

AeroMobil a jeho lietajúce auto, elektrický hybrid 4.0 STOL (krátky vzlet a pristátie), bude debutovať v Číne od 5. do 10. novembra 2018 na výstave China International Import Expo (CIIE). CIIE je celosvetová výstava organizovaná na podporu liberalizácie obchodu a ekonomickej globalizácie a aktívne otvorenie čínskeho trhu do sveta.

Nové príležitosti v Číne

„CIIE umožňuje spoločnosti AeroMobil pokračovať vo svojom raste a rozširovaní v Číne a ďalej rozvíjať obchodné partnerstvá a príležitosti v tomto rýchlo rastúcom regióne. Podľa ročnej predpovede Medzinárodnej asociácie leteckých dopravcov (IATA) Čína nahradí USA ako najväčší letecký trh na svete do roku 2022,“ uvádza AeroMobil.

Najvyššie ciele

AeroMobil je možnosťou preskúmať čínsky trh nadšený. „Čínska vláda je vysoko ambiciózna a má jasnú predstavu o využití inovatívnych technológií na modernizáciu svojej dopravnej infraštruktúry. Veríme, že nová generácia osobných leteckých vozidiel vyrábaných spoločnosťou AeroMobil bude podporovať Čínu a jej ďalší rast prostredníctvom efektívnej a rýchlej osobnej leteckej dopravy po celej krajine,“ povedal Juraj Vaculik, spoluzakladateľ a generálny riaditeľ spoločnosti AeroMobil.

Foto: ilustračné

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM