Hokej

Ligový koniec potvrdil aj Ladislav Nagy: Záver kariéry si predstavoval inak

Menší hokejový zázrak sa nekonal, hokejisti HC Košice nezvrátili sériu s HK Poprad a už majú po sezóne. Tretíkrát v rade skončili už vo štvrťfinále, čo bolo na míle vzdialené od predstáv kapitána Ladislava Nagyho.

Ilustračný obrázok k článku Ligový koniec potvrdil aj Ladislav Nagy: Záver kariéry si predstavoval inak
7
Galéria
Zdroj: TASR

Ten potvrdil, že 6. štvrťfinálový zápas v Poprade bol pre neho posledný v košickom drese, kariéru si môže predĺžiť už iba v reprezentácii.

V roku 2017 Košičanov šokujúco vyradil MHC Martin, vlani stroskotali na Banskej Bystrici. Tretie štvrťfinálové vypadnutie v rade si pred sezónou nikto z klubu nepripúšťal, no po sérii s Popradom je realitou. Boli to zároveň tri sezóny, v ktorých sa kapitán tímu Ladislav Nagy v závere kariéry pokúšal o ligový titul. Teraz je už jasné, že ho nezíska.

„Trikrát po sebe vypadnúť v prvom kole, to som si pri návrate do Košíc nepredstavoval. Čo už. Séria s Popradom bola náročná aj pre mňa, keďže som sa vracal po zranení. Škoda, že som sa zranil pred play off, možno by to bolo z mojej strany lepšie,“ povedal. Nagy potvrdil, že jeho kariéra je na konci. Rád by ju však definitívne uzavrel v reprezentačnom drese, ideálne ako účastník MS v Košiciach.

Po poslednom košickom zápase sezóny musel iba smutne zhodnotiť účinkovanie svojho tímu. „Oceliari“ prehrávali s Popradom 0:3 na zápasy, vo štvrtom a piatom však zvíťazili a pokračovať vo víťaznom ťažení chceli aj v Poprade. Tam to však už bolo o popradskom potvrdení postupu. Košičania prehrávali po prvej tretine 0:2, po druhej 0:3 a povestného zajaca už za chvost nechytili. „Sami sme si to prehrali tým, že prvých 40 minút sme hrali zle. Potom v tretej tretine sme síce hrali lepšie, ale už sme to nedokázali otočiť. V sérii sme nemali prehrať oba prvé domáce zápasy. Keby sme vyhrali aspoň jeden, vyvíjalo by sa to asi inak,“ poznamenal Nagy.

Hokej Slovensko: viac aktuálnych správ z hokeja

Zvláštne pocity prežíval košický útočník Marcel Haščák. Odchovanec Popradu sa iba prizeral, ako sa miestni fanúšikovia radujú s domácimi hráčmi, zatiaľ čo on iba trpko konštatoval: „Takto skoro som už dávno nekončil sezónu. Ostáva mi iba pogratulovať popradskému klubu, jeho hráčom a fanúšikom. Som rád, že hokej v Poprade napreduje a že sa tam veci zmenili k lepšiemu.“

Ladislav Nagy
7
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM