Hokej

Lintner chce za prezidenta Šatana: Rusnáka a Šmátralu vyzval, aby sa vzdali

Bývalý hokejový reprezentant a súčasný šéf Pro-Hokeja Richard Lintner chce vidieť na poste prezidenta Slovenského zväzu ľadového hokeja Miroslava Šatana.

Zdroj: Dnes24.sk

Osem dní pred volebným Kongresom zväzu preto vyzval ďalších dvoch kandidátov na post prezidenta Dáriusa Rusnáka a Jaromíra Šmátralu, aby sa vzdali kandidatúry v prospech kapitána majstrov sveta z Göteborgu 2002.

Lintnera potešilo, že situácia pred dôležitým kongresom je v porovnaní s predchádzajúcim rokom oveľa pokojnejšia a debaty sú konštruktívnejšie. „Máme troch kandidátov a myslím si, že ich súboj sa ani nedá nazvať súbojom. Je to skôr snaha jednotlivých kandidátov ponúknuť a priniesť na stôl čo najlepšie riešenie. Osobne sa veľmi teším, že sa Miro Šatan nakoniec do toho pustil. Veľmi dobre sa poznám aj s jeho, ak sa to tak dá povedať, súpermi. S legendárnym Dáriusom Rusnákom, ale aj s Jarom Šmátralom. Možno nie je až tak verejnosti známy, ale je to jeden pracovitý chalan, s ktorým sme spolu odohrali v podstate celú mládežnícku časť,“ uviedol k trojici kandidátov.

Podľa Lintnera je najvhodnejší na prezidentský post práve Šatan, ktorý má širokú podporu klubov, bývalých reprezentantov i terajšieho prezidenta Martina Kohúta. „Možno je to trochu odvážne, ale preto, že všetkých troch kandidátov poznám, rád by som ich možno vyzval, alebo v tom najlepšom slova zmysle poprosil, aby zvážili, že by miesto súperenia podali Mirovi, ktorý je podľa mňa najlepší kandidát na post prezidenta, pomocnú ruku. A všetci takto spoločne posunuli hokej o ďalších niekoľko krokov vpred,“ vyzval dvojicu Šatanových protikandidátov.

Hokej Slovensko: viac aktuálnych správ z hokeja

Svojmu niekdajšiemu reprezentačnému spoluhráčovi ponúkol pomocnú ruku aj sám. „Ak bude mať záujem, vždy mu rád pomôžem. Už sme sa spolu rozprávali. Spolupráca medzi SZĽH a Pro-Hokejom je postavená veľmi korektne a konštruktívne. Dáva veľmi zdravú platformu, aby sme ešte výraznejšie posúvali slovenský hokej vpred,“ pokračoval Lintner.

Medzi 35 kandidátov do Výkonného výboru sa dostal aj sám Lintner, navrhli ho kluby z Banskej Bystrice a Michaloviec.

„Je to pravda, vnímam dôveru klubov. Tým, že zastupujem slovenský hokej v oboch najvýznamnejších európskych platformách – v správnych radách Hockey Europe a Aliancie profesionálnych klubov, tak si myslím, že by bolo celkom praktické, ak by som bol súčasťou VV. Nie je to však nevyhnutné, pretože ja mám dostatok priestoru na realizáciu v slovenskom hokeji,“ dodal.

Tipsport liga pokračuje s rovnakým generálnym partnerom
7
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM