Webnoviny - Svet

Lipšic sa poďakoval Švajčiarsku za pomoc v kauze kanibal

WEBNOVINY.SK

Minister vnútra Daniel Lipšic. Ilustračné foto.Foto: SITA/Ľudovít VaniherBRATISLAVA 12. mája (WEBNOVINY) – Minister vnútra Daniel Lipšic poďakoval švajčiarskej ministerke spravodlivosti a polície Simonette Sommarugovej za súčinnosť švajčiarskych policajtov so slovenskými v kauze podozrenia z prípravy kanibalskej vraždy.

„Úspešné zadržanie podozrivého Slováka z úkladnej vraždy by nebolo možné bez príkladnej spolupráce policajných orgánov našich štátov,“ poďakoval Lipšic švajčiarskej ministerke. O vyšetrovaní podozrenia z kanibalizmu spolu neformálne hovorili počas dnešného rokovania Rady ministrov EÚ.

Matej Č. z obce Sokoľ, ktorý v kanibalskom prípade figuroval ako obvinený, zomrel krátko popoludní na následky ťažkých strelných zranení v košickej univerzitnej nemocnici. Údajného kanibala obvinil v stredu vyšetrovateľ Úradu boja proti organizovanej kriminalite z prípravy obzvlášť závažného zločinu úkladnej vraždy Švajčiara a z pokusu obzvlášť závažného zločinu vraždy policajta.

Slovenská polícia mala už skôr avízo o chystanom čine, Švajčiar chcel zomrieť a nechať sa zjesť kanibalom, ktorý si hľadal klientov cez internet. Švajčiar sa dohodol s podozrivým, ktorý sľúbil, že ho znesie zo sveta niekde v lese pri Kysaku, kam mal cudzinec pricestovať vlakom. Namiesto cudzinca, ktorý si to rozmyslel, však prišiel policajný agent. V utorok na Mateja Č. na mieste čakali aj kukláči. Na ich výzvy však nereagoval, vytiahol zbraň a na policajtov začal strieľať. Strieľať následne začali aj policajti. Jedného z nich Matej Č. vážne zranil.

Viac informácii o kauze kanibal nájdete aj v:

Údajný kanibal zomrel v nemocnici

Stav policajta, ktorého postrelil kanibal, je stabilizovaný

Kanibal chcel zjesť Švajčiara, naletel policajnému agentovi

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM