Rastislav Búgel Regióny Zo Slovenska

Liptáci sa tešia: Očakávajú od leta nárast počtu návštevníkov o 10 %

V regióne Liptova, ktorý je tradične jedným z najnavštevovanejších na Slovensku, sa vlani ubytovalo takmer 550 000 návštevníkov. Medziročne ide o približne 13-% nárast.

Ilustračný obrázok k článku Liptáci sa tešia: Očakávajú od leta nárast počtu návštevníkov o 10 %
Foto: Tomáš Batiz

Najviac, až o 50 %, stúpol počet hostí v ubytovacích zariadeniach v Ružomberku. Vyplýva to z aktuálnych údajov Štatistického úradu SR.

Väčšina turistov príde v lete

Väčšina turistov zavítala do regiónu počas leta, aj preto majú Liptáci od nadchádzajúcej letnej sezóny veľké očakávania.*** „Veríme, že potvrdíme nastavený trend a počet hostí nám toto leto vzrastie o ďalších 10 %. Pomôcť k tomu môžu aj nové ubytovacie kapacity. Už čoskoro pribudnú nové hotelové lôžka v Jasnej aj v Bešeňovej,“*** uviedol predseda predstavenstva Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Región Liptov Ján Blcháč, podľa ktorého bol najmä v top termínoch obrovský tlak na existujúce lôžka.

Počet hostí rastie aj v menej známych mestách

Leto je ťažisková sezóna. Už teraz nám beží on-line marketingová kampaň na podporu predaja ubytovacích kapacít a plánujeme v nej pokračovať kontinuálne do konca roka. Podporná marketingová kampaň na naše letné atrakcie a ponuku regiónu bude spustená ešte tento mesiac,“ vyjadrila sa riaditeľka OOCR Región Liptov Darina Bartková. Teší ju, že počet ubytovaných hostí rastie nielen v tradične najnavštevova­nejších mestách a obciach, akými sú Liptovský Mikuláš a Liptovský Ján, ale napríklad aj v Ružomberku či Pavčinej Lehote, kde rast presahuje 50 %.

Najvyšší podiel návštevníkov Liptova tvorili v roku 2016 opäť domáci turisti. Ako doplnila PR manažérka OOCR Región Liptov Katarína Šarafínová, situácia vo svete spôsobila, že Slovensko a Liptov navštevujú aj klienti, ktorí pre našu krajinu nebývali bežní. „Tradičná klientela sú Slováci, Česi a Poliaci. Rastie však záujem klientov z Izraela a prekvapujú aj Maďari, ktorí získali piatu pozíciu po tradičných trhoch a Ukrajincoch,“ vysvetlila.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM