Tomáš Batiz Hokej

Liptáci v druhom zápase prevalcovali Michalovce: Hattrick Lištiaka a zaplnený zimný štadión! VIDEO

Dramatická hokejová séria play-off medzi Liptovským Mikulášom a Michalovcami má za sebou aj svoje druhé pokračovanie. Viac ako 1500 fanúšikov bolo svedkami až jedenástich gólov.

Ilustračný obrázok k článku Liptáci v druhom zápase prevalcovali Michalovce: Hattrick Lištiaka a zaplnený zimný štadión! VIDEO
Foto: Tomáš Batiz / Zdroj: Dnes24.sk

Liptákom nevyšiel podľa predstáv prvý zápas série, v ktorom podľahli súperovi z východu najtesnejším rozdielom 0:1. Veľké očakávania domácich priaznivcov sa upreli na druhý zápas, v ktorom Liptáci začali prvú tretinu ako vymenení. Už po pár sekundách sa zverenci Róberta Spišáka dostali do útočného pásma súpera, kde sa im niekoľkokrát podarilo ohroziť bránku Trenčana. Azda najväčšie šance sa dostavili v prvej presilovke Liptákov, kde si pozornosť vypýtal mladý Števuliak, ktorý z ľavej strany mieril tesne ponad lapačku brankára hostí. Rodák z Oravy a odchovanec mikulášskeho hokeja Patrik Števuliak sa o slovo prihlásil aj o pár sekúnd, keď po tvrdom súboji pri mantineli rozbil plexisklo po bodyčeku na Hančáka.

Michalovce v efektivite opäť nesklamali

Zhruba po päťminútovom vynútenom prerušení sa v hre opäť pokračovalo. V priebehu prvej tretiny hostia otvorili gólový účet stretnutia z prvej vážnejšej situácie. Faith našiel voľného Kloudu, ktorý presne namieril do odkrytej časti mikulášskej brány. Domáci hokejisti prelomili strelecké trápenie v play-off až v 13. minúte, po tom ako Lištiak spomedzi kruhov nedal šancu Trenčanovi. “Ja si myslím, že súper bol v našej tretine dokopy dvakrát a dal jeden gól. Pozitívne určite je, že sme dokázali vyrovnať,” komentoval úvodné dejstvo Ivan Droppa, asistent trénra Liptosvkého Mikuláša.

Druhá tretina patrila Liptákom

Výrazný tlak domácich hokejistov sa preniesol aj do druhej tretiny, v ktorej sa až trikrát z gólu tešili zverenci Róberta Spišáka. Liptákov prvýkrát poslal do vedenia v 27. minúte Lichanec, ktorý odrazený puk dostal za Trenčana. Tlak domácich pokračoval aj v nasledujúcich minútach. Obrovskú radosť vyčaril priaznivcom mikulášskeho hokeja o pár minút opäť Lichanec, ktorý zvýšil na 3:1. V závere druhej časti hry mali možnosť hostia znížiť náskok súpera v dvojnásobnej početnej výhode, ale opak sa stal pravdou. V 38. minúte si Šiška dobre načasoval vykorčuľovanie z trestnej striedačky, dostal puk do útočného pásma a presnou prihrávkou našiel legendu mikulášskeho hokeja Marek Urama, ktorý sa nemýlil.

Na záver mikulášske gólové hody

Do tretej tretiny nastupovali domáci hráči s trojgólovým náskokom, ktorý v tretej tretine ešte poriadne kozmeticky upravili. Skoro 2000 divákov na staručkom zimnom štadióne v Liptovskom Mikuláši videlo priam hokejové divadlo. Už v 43. minúte sa strelecky presadil najmladší hráč v mikulášskom výbere Sukeľ – 5:1. O minútu neskôr si štatistiky vylepšil Lištiak, ktorý podobne ako pri prvom góle spomedzi kruhov mieril presne. Domácim sa strelecky darilo aj v ďalších minútach, na dva góly mladíkov nadviazal v 49. minúte Uram. “V druhej tretine sme mali jasnú prevahu, čo bolo vidieť aj na samotnom ľade,” pokračoval v hodnotení zápasu Droppa.

V závere dva góly Michaloviec a hattrick Lištiaka

V posledných minútach potešili svoj fanklub dvoma gólmi Michalovčania. V 58. minúte najskôr upravil na 2:7 Faith, ktorého o pár sekúnd doplnil Čížek. “Škoda toho záveru, kde sme dostali dva góly. Takéto veci sa nám nesmú stávať, lebo sa nám to môže vypomstiť v iných zápasoch, kde to nebude gólovo až tak jasné,” pokračuje Droppa. Zápas ukončili gólovo domáci hráči. Dvadsať sekúnd pred koncom si svoj prvý hattrick v drese áčka tretím gólom pripísal mladý Andrej Lištiak. “Odohrali sme vynikajúci zápas. Som veľmi rád, že sa celému tímu darilo a určite ma teší aj prvý hattrick v drese mikulášskeho áčka,” poznamenal po zápase Lištiak.

Séria zápasov prvého kola play-off sa po dnešnom víťazstve Liptákov 8:3 presúva do Michaloviec. Tretí zápas vyrovnanej série (1:1) sa odohrá v pondelok 15. februára.

Play-off na Liptove pokračovala druhým zápasom: Pozrite si hodnotenie Ivana Drop
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM