Erik Bojničan Hádzaná

Lipták pred vrcholom kvalifikácie riešil problémy v kádri: Šancu dostanú ďalší hráči Hlohovca!

Slovenskí hádzanári odštartovali v pondelok v Hlohovci prípravu na vyvrcholenie prvej fázy kvalifikácie MS 2017. Trénerovi Martinovi Liptákovi chýbajú podľa jeho slov pre zdravotné problémy viacerí hráči, šancu tak dostanú ďalší hráči domácej Sporty. Pozrite, ktorí si oblečú najcennejší dres!

Ilustračný obrázok k článku Lipták pred vrcholom kvalifikácie riešil problémy v kádri: Šancu dostanú ďalší hráči Hlohovca!
Zdroj: TASR

V priebehu jedenástich dní ich v januári čakajú štyri duely, ktoré rozhodnú to tom, či si z 1. skupiny vybojujú jedinú miestenku do baráže. Slovákov čaká v tomto týždni najskôr dvojzápas s Litvou – vo štvrtok 7. januára v Kaunase a v sobotu 9. januára odveta v Hlohovci. Trénerovi Martinovi Liptákovi chýbali v pondelok na tréningu pre zdravotné problémy až štyria hráči z pôvodnej nominácie. Okrem Ľubomíra Ďuriša tak dostanú šancu obliecť si najcennejší dres aj ďalší hráči Sporty Hlohovec.

„Žiaľ, brankár Putera má natrhnutý úpon v bicepse a už je po operácii. Csaba Szücs má po silnom výrone roztrhnuté väzy v členku, Martin Slaninka má problémy s platničkami a rovnako na zraz neprišiel. Navyše mi v nedeľu volal Michal Kopčo, že má angínu,“ vymenoval Lipták straty v národnom tíme.

Namiesto kvarteta ospravedlnených povolal kouč do kádra brankára Mariána Žernoviča z HC Sporta Hlohovec, pivota Tomáša Adamčíka z HK Agro Topoľčany a na spojku ďalšieho hráča z Hlohovca Vladimíra Guzyho. „Ďalších hráčov už volať nebudem. Vo štvrtok nás čaká vážny zápas v Litve, ktorá hrala doma veľmi dobre proti Bosne a dokázala remizovať. Je to pre nás veľmi dôležitý zápas a chceme ho zvládnuť,“ dodal Lipták pred odletom reprezentačnej ekipy do Litvy.

Po dvojzápase s Litvou čaká na slovenský tím ešte domáci duel s Bosnou a Hercegovinou opäť v Hlohovci (13. 1.) a na záver vystúpenie na pôde outsidera v kosovskej Prištine (17. 1.). V tabuľke 1. skupiny sú Slováci momentálne na tretej priečke o bod za Litvou a Bosnou, do baráže o MS 2017 postúpi iba víťaz.

Nominácia hádzanárov SR na januárové zápasy kvalifikácie MS:

  • Brankári: Richard Štochl (Rhein-Neckar Löwen/Nem.), Teodor Paul (Balmazújváro­si/Maď.), Marián Žernovič (HC Sporta Hlohovec)
  • Pivoti: Peter Dudáš (Alpla HC Hard/Rak.), Andrej Petro (Tatran Prešov), Tomáš Adamčík (HK Agro Topoľčany)
  • Krídla: Martin Straňovský (HC Erlangen/Nem.), Tomáš Urban (Eisenach/Nem.), Miroslav Volentics (TuS Ferndorf/Nem.), Radoslav Antl (Tatran Prešov)
  • Spojky: Gabriel Vadkerti (Csurgói/Maď.), Patrik Hruščák (Eisenach/Nem.), Radovan Pekár, Lukáš Urban, Dominik Krok (všetci Tatran Prešov), Ľubomír Ďuriš, Vladimír Guzy (obaja HC Sporta Hlohovec)

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM