Tomáš Batiz Futbal

Liptovské derby Demänovej so Švošovom: Exportný gól Olejára zabezpečil domácim bod

Futbalový víkend 18. kola priniesol fanúšikom futbalu ďalšie liptovské derby. Ružomberský Švošov vycestoval na ihrisko mikulášskej Demänovej.

Ilustračný obrázok k článku Liptovské derby Demänovej so Švošovom: Exportný gól Olejára zabezpečil domácim bod
Foto: Tomáš Batiz

Upršané a chladné počasie neprilákalo na futbalový štadión v Demänovej početnú divácku kulisu. Viac ako 120 fanúšikov futbalu, ale videlo už od úvodných minút vyrovnané stretnutie. Do prvých vážnejších šancí sa síce dostali hostia zo Švošova, ale pokusy Mareka Žiaru z väčšej diaľky úvodný gól nepriniesli. V priebehu prvého polčasu sa síce do dobrých prečíslení dostávali aj domáci hráči, avšak z krídelných priestorov sa nepodarilo presadiť dvojici Húska – Kupčo.

Hostia využili zaváhanie v obrane

V záverečných minútach sa hŕstka fanúšikov zo Švošova dočkala gólu. Hostia využili zaváhanie domácej obrany, keď sa spomedzi až piatich brániacich hráčov Demänovej dokázal presadiť Lukáš Drdák, ktorý zužitkoval presnú prihrávku a poslal hostí do vedenia – 0:1.

Strelecká nemohúcnosť Demänovej

Do druhého polčasu vstúpili lepšie domáci hráči, ktorí si síce vyprodukovali viaceré dobré šance, ale vyrovnať sa im nepodarilo. V 57. minúte to skúsil z priameho kopu Peter Húska, ten však mieril iba do brankára. V podobnej príležitosti sa ocitol útočník Demänovej aj o pár minút, tento krát jeho pokus zo štandardnej situácie bravúrne zlikvidoval brankár Jakub Ihnat, ktorý poslal loptu na roh. Vykúpenie pre Demänovú prišlo v 74. minúte, v ktorej sám faulovaný Húska v pokutovom území premenil následnú penaltu.

Exportný gól Olejára

Záver stretnutia bol síce na oboch stranách opatrní, ale do vedenia 2:1 sa podarilo dostať Švošovu, po tom čo sa Miroslav Zrník nemýlil z priameho kopu. Hostia sa v poslednej desaťminútovke úplne stiahli na vlastnú polovicu a snažili sa čo najčastejšie prerušovať hru a ubrániť jednogólové vedenia. Zápas však rozhodol obranca Michal Olejár, ktorý si v nadstavenom čase obišiel dvoch obrancov a presnou strelou vymietol ľavú šibenicu Ihnatovej brány, čím rozhodol o deľbe bodov.

ŠK Demänová – OŠK Švošov 2:2 (0:1)

Góly: 74. Húska, 90. Olejár – 40. Drdák, 80. Zrník

ŠK Demänová Sotoniak – Štulajter, Olejár, Lisý ©, Janega, Droppa, ŠImček, Puška, Húska, Kupčo, Tomek.

OŠK Švošov: Ihnat – Pukaj, Drdák, Gerec, Babec ©, Zrnčík, Marcoň, Žiara, Drdák, Zrník, Roštek.

FOTO: ŠK Demänová - OŠK Švošov
9
Galéria
Foto: Tomáš Batiz
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM