Webnoviny - Svet

Ljubičič: Nadalova istota je otrasená

WEBNOVINY.SK

Ivan LjubičičFoto: SITA/AP PARÍŽ 29. mája (WEBNOVINY) – Chorvátsky tenisový veterán Ivan Ljubičič si pred pondelňajším osemfinálovým duelom s lídrom svetového rebríčka Rafaelom Nadalom na Roland Garros v Paríži myslí, že Španielova sebadôvera ja nalomená pod vplyvom série štyroch tohtoročných finálových prehier so Srbom Novakom Djokovičom.

„Niet pochýb o tom, že jeho istota je otrasená. Vidieť to na ňom v šatni. Sám to hovorí, neskrýva to. Necíti sa natoľko vyrovnane ako vlani. Premieta sa to aj do zápasov, nedominuje obvyklým spôsobom. Všetci však vieme, že on s vývojom turnaja hráva čoraz lepšie. Ak však bude hrať s Djokovičom vo finále, podľa mňa by bol Novak miernym favoritom. Neradno však zabúdať, že ´Rafu´ na tomto povrchu v zápase na tri získané sety zatiaľ zdolal iba Robin Söderling. Stále teda zostáva mužom, ktorého prekonanie na antuke je mierou,“ upozornil na tlačovej besede 32-ročný Ljubičič, ktorý senzačne vyradil Nadala vlani v semifinále na tvrdom povrchu v Indian Wells a napokon v Kalifornii aj dosiahol celkový triumf.

Nadal sa Ljubičičovi medzičasom revanšoval v tejto sezóne na antuke v Monte Carle presvedčivo 6:1, 6:3 a zvýšil tým v bilancii zo vzájomných súbojov na 6:2. Priamo na medzinárodných otvorených majstrovstvách Francúzska mal nad Chorvátom navrch v semifinále ročníka 2006 – vtedy triumfoval 6:4, 6:2, 7:6 (7).

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM