Webnoviny - Svet

LM: Tréner Žiliny Hapal má jasno v zostave

WEBNOVINY.SK

LM: Tréner Žiliny Hapal už má jasno v zostave na Spartu

Pavel Hapal Foto: SITA/Jozef Hulka ŽILINA 24. augusta (SITA) – Hlavný tréner futbalistov MŠK Žilina Pavel Hapal má deň pred stredajším odvetným stretnutím play-off (4. predkola) Ligy majstrov 2010/2011 proti AC Sparta Praha už úplne jasno v základnej zostave. Kormidelník slovenského šampióna to potvrdil na utorňajšej predzápasovej tlačovej konferencii na štadióne pod Dubňom v Žiline.

„Moje rozhodnutie už môže zmeniť len nepriaznivý zdravotný stav hráčov, ak by sa niekomu z nich do začiatku duelu, nedajbože, niečo stalo,“ vyhlásil 41-ročný český lodivod „šošonov“. Momentálne sú však podľa jeho slov všetci hráči v poriadku a každý z nich naplno absolvoval utorňajší predpoludňajší tréning. „Vieme, s čím chceme proti Sparte zajtra vyrukovať. Taktika je jasná. My hráme stále rovnako, štýl hry meniť nebudeme. Chceli by sme hrať sústredene vzadu, ale na druhej strane, chceme byť nebezpeční aj smerom dopredu. Teda presne rovnako ako aj v iných zápasoch,“ skonštatoval Pavel Hapal, ktorý nepovažuje náskok 2:0 z úvodného duelu na pražskej Letnej pred odvetou za dostatočný: „No ak postúpime, potom svoj názor zmením. Momentálne vo mne prevládajú veľmi príjemné pocity, veď hráme Ligu majstrov, a to k tomu určite patrí. Všetci sme plní očakávania, napätia a možno trochu aj nervozity. Stredajší duel pred plným domom si rozhodne budeme chcieť užiť.“

Kapitán mužstva Róbert Jež si tiež uvedomuje, že hoci Žilinčania si výkonom a výsledkom v minulotýždňovom dueli v českej metropole výrazne priblížili postup medzi 32 najlepších mužstiev starého kontinentu, čaká ich ešte náročných 90 minút. „Som presvedčený o tom, že všetci chalani v kabíne urobia maximum pre to, aby sa nám to podarilo dotiahnuť do úspešného konca. Až po konečnom hvizde rozhodcu sa uvidí, či je pre nás náskok dvoch gólov z prvého duelu dostatočný. Sparta má síce nejaké problémy, ale stále bude proti nám stáť jedenásť hráčov,“ povedal špílmacher MŠK R. Jež.

SITA

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM