Ľubomíra Karmanová Kultúra

Lučenské hodovanie budú ostro sledovať kamery: Takúto novinku pripravilo mesto!

Lučenské hodovanie je jedným z najatraktívnejších podujatí roka, ktoré vyláka do ulíc takmer každého Lučenčana. Aj tento rok mesto pripravilo bohatý program pre všetky vekové kategórie. Okrem programových noviniek, však, tento rok organizátori chystajú aj niečo špeciálne.

Ilustračný obrázok k článku Lučenské hodovanie budú ostro sledovať kamery: Takúto novinku pripravilo mesto!
Zdroj: Dnes24.sk

Bohatý program Lučeneckého hodovania každý rok vytiahne do ulíc stovky Lučenčanov. Aj tento rok si v programovej ponuke nájde každý to svoje. Sú, však, aj takí, ktorí sa z nejakého dôvodu Dní mesta zúčastniť nemôžu, napriek tomu, že by hodovanie Lučenčanov radi zažili na vlastnej koži. Tento rok, však, o tento zážitok neprídu.

„Zaujímavou novinkou tohtoročného hodovania bude aj skúšobný Internet live streaming, takže nič podstatné nikomu neunikne ak v čase hodovania nebude v Lučenci,“ prezradil Stanislav Spišiak z MsÚ.

Dni mesta tak budú môcť nielen Lučenčania sledovať kdekoľvek na svete prostredníctvom internetu. „Priamy prenos na internet bude zabezpečený z niekoľkých kamier,“ hovorí Spišiak.

  • Umiestnenie kamier:
  • Celkový pohľad na Námestie Republiky (pivný fest)
  • Hlavné pódium (niekoľko kamier)
  • Cirkusové šapitó (piatok sobota cez deň Detské rozprávkové pódium )

    (v sobotu večer počas street party World music dance stage)

  • IV. Mega Street Dance Party – Masarykova ulica

Prenos mesto tento rok pripravuje po prvý krát a teda pôjde zatiaľ o testovací režim. „Prosíme občanov aby boli zhovievaví v prípade menších technických problémov,“ vysvetľuje Spišiak a dodáva, že odkazy na jednotlivé streamy budú čoskoro uverejnené na webovej stránke mesta.

K tomuto zaujímavému nápadu ho inšpirovali iné festivaly, z ktorých dianie si rád pozrel na internete a takúto možnosť chcel dopriať napríklad aj Lučenčanom, ktorí žijú v zahraničí a potešia sa domácou atmosférou aspoň prostredníctvom kamier. „S týmto nápadom som sa pohrával už dávnejšie, ale nevedel som na to zohnať tím ľudí, teraz sa to konečne podarilo, tak verím, že to výjde k spokojnosti všetkých,“ dodal na záver Spišiak.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM