Jakub Forgács Zo Slovenska

Lucia fotí UNIKÁTNE diela zimy: MRAZY doslova dostala do formy, FOTO

O tom, že aj mráz vie byť umelcom, sme sa už mohli presvedčiť asi všetci. Videli ste však už niekedy zamrznuté bubliny či rovno hviezdy?

Ilustračný obrázok k článku Lucia fotí UNIKÁTNE diela zimy: MRAZY doslova dostala do formy, FOTO
18
Galéria
Foto: Lucia Dovalová

O nevšedných výtvoroch bývalej učiteľky chémie a výtvarnej výchovy, Lucie Dovalovej z Badína (okres Banská Bystrica), ste sa na našom webe mohli dočítať už v minulosti. Okrem toho, že sa venuje modrotlači, sa každú zimu vracia k zachytávaniu mrazivého umenia – zamrznutých bubliniek. Tento rok však vyskúšala niečo iné.

Mráz ako umelec

„Práve, keď teplomer ukazuje ranné teploty pod nulou (stačia aj –4°C), záhradu zaplavia zlaté lúče vychádzajúceho slnka a vetrík sa kdesi zabudne, je pre mňa čas vyraziť s fotoaparátom v ruke a špeciálnym bublifukom v ruke druhej na lov bublín,“ uviedla pre spravodajský portál Lucia, ktorá si však tentokrát pribalila aj čosi navyše – formičky na perníky v tvare hviezdy.

Nerobila klasické bubliny, s formičkou sa pustila do niečoho iného. „Stačilo ju celú ponoriť do špeciálneho bublifuku (pripravený doma zo saponátu s pridaním cukru alebo glycerolu, aby bublinky z neho mali viskóznejšie steny) a opatrne položiť (aby bublinová blana v nej vytvorená nepraskla) na vhodnú podložku (stôl, latka, pník, zábradlie…),“ povedala návod na prípravu nevšedného umeleckého diela. Potom už len stačilo čakať s pripraveným fotoaparátom, čo sa začne diať.

Mráz vytvoril jedinečné umelecké diela, ktoré si môžete pozrieť v priloženej fotogalérii.

„Je to rovnaké ako s bublinkami, a predsa zakaždým iné. Neustále ostávam v nemom úžase nad všetkými tými hviezdičkami, kvietočkami, lístočkami vytvorenými mrazom na stenách z obyčajnej saponátovej zmesi. Pretože sú neobyčajné!,“ dodala Lucia, ktorá povzbudila aj iných, aby sa nebáli podobný pokus, pokojne aj s iným formičkami, vyskúšať tiež.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne správy

V OBRAZOCH: Lucia zachytáva diela mrazov v tvare hviezd
18
Galéria
Foto: Lucia Dovalová
Video: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM