Zo Slovenska

Slovákov vystrašila FOTKA medveďa medzi bytovkami: NACHYTAŤ sa nechala aj exministerka

Internet zaplavila fotografia medveďa, ktorý sa mal pohybovať medzi bytovými domami. Ukázalo sa, že išlo o premyslený ťah, na ktorý naletela aj bývalá ministerka.

Ilustračný obrázok k článku Slovákov vystrašila FOTKA medveďa medzi bytovkami: NACHYTAŤ sa nechala aj exministerka
5
Galéria
Zdroj: Facebook.com/Viktor Čech , TASR/Ján Krošlák

Sociálnymi sieťami sa šíri fotografia medveďa pohybujúceho sa medzi bytovkami v meste Martin.

Naletela aj exministerka

V skupine Medvede na Slovensku ju zdieľala aj Gabriela Matečná – bývalá podpredsedníčka vlády a ministerka pôdohospodárstva. „Včera večer statný medveď "na prechádzke“ v Martine – Priekope. Foto mi poslali priatelia z Martina," napísala Matečná.

Potvrdilo sa tak, že sadnúť na lep hoaxom je extrémne jednoduché. Fotografia medveďa bola totiž falošná.

Článok pokračuje pod fotografiou.

Ehm, som zmätený...

Posted by Zomri on Wednesday, July 26, 2023

Fotka statného medveďa medzi bytovkami sa okamžite začala šíriť po Facebooku. Množstvo ľudí pod ňu písalo vystrašené komentáre. Našli sa však aj takí, ktorým sa na snímke niečo nezdalo.

Dôkladne premyslený plán

Ako sa neskôr ukázalo, išlo o premyslený plán s fotomontážou. Jej autor Viktor neskôr na sociálnej sieti vysvetlil, ako to celé bolo. „Včera mi kamarát písal: Poďme ľudom ukázať, ako naletia na hoaxy. Pošlem ti foto a pridaj doň medveďa“ píše Viktor.

Fotky tak upravili a pridali na ne medveďa. „Poslal som mu tieto fotky, jednu zazdieľal u nás v skupine s textom: Pozor na hoaxy, neverte všetkému na nete… Za pár minút pani Matečná už bola na Zomri,“ dodal Viktor.

Vskutku, satirická stránka zverejnila snímku obrazovky s príspevkom bývalej ministerky. Pod obrázkom pribúdajú stovky komentárov. „Najlepšia ministerka hoaxodárstva,“ napísal Tomáš a Samuel dodáva: „Ešteže bol ten medveď natoľko ohľaduplný, že zastal pod lampou, aby ho na fotografii bolo lepšie vidieť. Viacej takých medveďov.“

Pravdou je, že aj keď už samotný autor fotomontáže potvrdil, že fotografia je falošná, snímka medveďa stále koluje sociálnymi sieťami, najmä v turistických skupinách.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Prečítajte si tiež

Medveď medzi bytovkami v Martine bol HOAX
5
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM