han Magazín

Ľudia sa boja vyjsť na ulicu: Žiadny COVID-19, môžu za to agresívne veveričky!

Viaceré krajiny po celom svete zaviedli zákaz vychádzania kvôli pandémii koronavírusu, ale v americkom meste nechodia ľudia von k vôli niečomu inému.

Ilustračný obrázok k článku Ľudia sa boja vyjsť na ulicu: Žiadny COVID-19, môžu za to agresívne veveričky!
2
Galéria

Nezvyčajnú situáciu popisujú obyvatelia časti Rego Park v štvrti Queens v meste New York. Viacerí ľudia totiž tvrdia, že čelia veveričej hrozbe.

Čo sa stalo?

Zdá sa vám šokujúce, že práve také plaché zvieratá by odrazu začali napádať ľudí? Americké médiá však o tom už informujú niekoľko dní. Nevie sa presne určiť, či ide o jednu veveričku, či je tých zvierat viac. „Mňa pohrýzla na zápästí a nechcela ma pustiť. Všade bolo veľa krvi,“ uvádza portál usatoday.com vyjadrenie ženy menom Micheline Fredericková.

Reportáž o danom probléme priniesla aj televízia WCBS-TV, kde ľudia opisujú svoje skúseností. „Vyzerá to tak, že tieto veveričky útočia na ľudí,“ tvrdí Vinati Singh, ktorý je susedom predošlej respondentky. Dosvedčuje to aj video z bezpečnostnej kamery, ktorá ukazuje veveričku prichytenú na jej ľavej ruke.

Reakcia mesta

Mesto New Yorku odporučilo obyvateľom, aby si najali lapača hlodavcov. Dôvodom takéhoto správania veveričky, či veveričiek, nie je jasný. Len zriedka sú totiž tieto zvieratá pozitívne na besnotu.

FOTO: ilustračné

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM