Správy Zo Slovenska

Ľudia sa najviac zaujímajú o dlhy a dôchodkový vek. Všetko sa dá zistiť aj z pohodlia domova

Webový portál Sociálnej poisťovne zaznamenal v roku 2019 výrazný medziročný nárast záujmu verejnosti.

Ilustračný obrázok k článku Ľudia sa najviac zaujímajú o dlhy a dôchodkový vek. Všetko sa dá zistiť aj z pohodlia domova
Zdroj: TASR

Informácie o sociálnom poistení si na ňom vyhľadávalo 7,9 milióna návštevníkov. V roku 2018 ich bolo 6,2 milióna a v roku 2017 necelých 5,7 milióna.

Návštevníci portálu si najčastejšie otvárali zoznam dlžníkov Sociálnej poisťovne, ten zaznamenal 1,4 milióna návštev. Poistenci sa potom už tradične v najväčšej miere zaujímali o témy z oblasti dôchodkového poistenia.

Informácie v časti Dôchodkový vek v rokoch 2019 – 2023, platné pre tých, ktorí dovŕšili dôchodkový vek do 31. 12. 2019, zaregistrovali 508-tisíc návštev.

Užitočné a populárne sú aj kalkulačky poisťovne. Kalkulačka na informatívny výpočet dôchodku mala 397-tisíc návštev, kalkulačka na výpočet vianočného príspevku 380-tisíc a kalkulačka na informatívny výpočet dôchodkového veku 295-tisíc návštev.

K frekventovaným patrili i témy z oblasti nemocenského poistenia a otázky poistného. „Poisťovňa chce naďalej poskytovať verejnosti aktuálne informácie z oblasti sociálneho poistenia aj prostredníctvom svojho webového portálu,“ zdôraznil jej hovorca Peter Višváder.

Ilustračné foto, TASR

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM