Zo zahraničia

Ľudia sa pre koronavírus boja cestovať do Talianska. Letecké spoločnosti rušia lety!

Americká vláda zvýšila tzv. cestovnú výstrahu pre talianske regióny na „úroveň 4“, čo znamená „necestovať“. Dôvodom je rozširovanie koronavírusu.

Ilustračný obrázok k článku Ľudia sa pre koronavírus boja cestovať do Talianska. Letecké spoločnosti rušia lety!
6
Galéria
Zdroj: TASR

Americké letecké spoločnosti Delta a American Airlines pozastavia všetky lety z USA do talianskeho Milána. Dôvodom je rozširovanie koronavírusu na severe Apeninského polostrova. Obe spoločnosti to oznámili cez víkend.

Cestovná výstraha

Delta informovala v nedeľu (1. 3.), že zastavuje lety medzi USA a talianskym finančným centrom Miláno až do začiatku mája. Posledný let do Milána sa uskutoční v pondelok, zatiaľ čo posledný spiatočný let do USA bude v utorok (3. 3.), uviedla spoločnosť.

Medzitým American Airlines v sobotu (29. 2.) vyhlásili, že prerušia lety z New Yorku a Miami do Milána do 24. apríla, pričom svoje rozhodnutie odôvodnili poklesom dopytu. Posledné lietadlo American Airlines sa vrátilo z Milána v nedeľu.

Americká vláda zároveň zvýšila tzv. cestovnú výstrahu pre regióny Lombardsko a Benátsko v Taliansku na „úroveň 4“, čo znamená „necestovať“. Dôvodom je šírenie vírusu v regióne, pre ktoré tamojšie úrady zaviedli v 11 mestách a okolitých dedinách karanténu.

Taliansko do nedele zaznamenalo 1 576 prípadov koronavírusu a 34 úmrtí.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM