Krimi Rôzne

Ľudia si objednali mobil či tablet: Podvodník im poslal mikroténové sáčky!

Vyšetrovateľ v Lučenci obvinil z pokračujúceho zločinu podvodu 41-ročného muža z Fiľakova.

Ilustračný obrázok k článku Ľudia si objednali mobil či tablet: Podvodník im poslal mikroténové sáčky!
Zdroj: Pixabay.com

Obvinený od júna 2017 do marca 2018 pod zámienkou získania finančných prostriedkov, prostredníctvom internetového portálu ponúkal na predaj mobilné telefóny a tablet, ktoré mal kupujúcim odosielať prostredníctvom pošty, ako zásielky na dobierku.

„Namiesto dohodnutého tovaru zaslal kupujúcim poškodený a nekompletný tovar, napr. mobil, ktorý mal rozbitý displej, nemal baterku, nedal sa zapnúť, polámaný tablet, alebo si v balíku našli mikroténové sáčky, špongie, papiere a podobne,“ uviedla Mária Faltániová, hovorkyňa KR PZ v Banskej Bystrice.

Na urgencie kupujúcich o dodanie objednaného tovaru nereagoval, tovar im nedodal a ani peniaze nevrátil. Na inzerát reagovali ľudia z rôznych častí Slovenska (Trebišov, Spišská Nová Ves, Ružomberok, Rožňava, Levoča a Šahy).

Šiestim poškodených osobám takýmto konaním spôsobil celkovú škodu 519 eur. Prípad je v štádiu vyšetrovania a nie je vylúčené, že poškodených je viac. Obvinený bol v minulosti už viac krát súdne trestaný za rôznu trestnú činnosť a za takéto závažné konanie môže byť potrestaný odňatím slobody na 3 až 10 rokov.

Ilustračné foto, pixabay.com

Zdroj: lucenec.dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM