Webnoviny - Svet

Ľudia v Banskej Bystrici sa v stredu postavia proti gorilám

WEBNOVINY.SK

BANSKÁ BYSTRICA 8. februára (WEBNOVINY) – Banská Bystrica sa v stredu pripojí k Protestu Gorila.

Pôvodne sa mal protest proti korupčnému spravovaniu štátu konať v Banskej Bystrici piatok ako vo viacerých slovenských mestách. Nakoniec ho organizátori presunuli na stredu 8. februára.

Protest sa začne o 17:00 na Námestí SNP a podľa predbežného scenára má trvať zhruba dve hodiny. Organizátori hovoria, že protest bude mať nielen regionálny, ale celoslovenský charakter.

Na sociálnej sieti facebook.com zatiaľ avizuje účasť 2426 ľudí. Jeden z koordinátorov protestu Marek Šlosár vyzval Zvolenčanov, aby tiež prišli podporiť protest.

Protesty v Žiline

Predstavia požiadavky

Podľa hovorcu prípravnej skupiny protestu Filipa Roháčka sa na zhromaždení zúčastní aj Lucia Gallová a ďalší organizátori protestov v Bratislave a iných mestách na Slovensku.

Na zhromaždení v Banskej Bystrici by mali organizátori prezentovať spoločné základné požiadavky občanov voči voleným zástupcom. Podľa Roháčka už pôjde o konkrétne a realizovateľné požiadavky verejnosti. „Protesty by sa nemali niesť už len v duchu kauzy Gorila a minulosti. Pripraviť sa musia systémové kroky, ktoré prinesú reálnu zmenu a do budúcnosti zabránia v maximálnej miere korupcii a rozkrádaniu spoločného majetku na Slovensku,“ uviedol Roháček.

Na spoločných požiadavkách začali koordinátori protestov z jednotlivých miest pracovať na stretnutí v nedeľu v Bratislave, hľadali tiež spôsob ako do tvorby požiadaviek čo najlepšie zapojiť verejnosť.

Protesty v Košiciach

Protest proti Gorile v Bratislave

Výtržnosti po proteste Gorila v Bratislave

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM