ts Zo Slovenska

Luna Bar pod Hotelom Kyjev sa vracia na scénu: V podzemí to opäť ožije

Unikátny podzemný bar so zariadením zo 70. rokov bude opäť centrom bujarej zábavy. Od januára prebiehajú v Luna Bare rekonštrukčné práce.

Ilustračný obrázok k článku Luna Bar pod Hotelom Kyjev sa vracia na scénu: V podzemí to opäť ožije
7
Galéria
Zdroj: Luna Bar

Časy, kedy bol Hotel Kyjev jedným z najreprezen­tatívnejších v Bratislave, kedy sa okolo neho motali veksláci aj prostitútky, sú preč. Na bar v jeho podzemí však mnohí nostalgicky spomínajú s úsmevom na tvári. Stužková, prvá cigaretka, kabaret, rozlúčka so slobodou…

Unikátny priestor

Luna Bar na Kamennom námestí po šiestich rokoch opäť otvoria, a to so všetkým, čo k tomu patrí. Predtým ale musí interiér prejsť nevyhnutnými opravami. Keďže si nový majiteľ uvedomuje jedinečnosť priestoru, postupuje podľa toho aj pri rekonštrukcii.

Pôvodný nábytok, vybavenie zo 70. rokov, zostane na svojom mieste. „Interiér ostane zachovaný, teda všetko, čo sa bude dať použiť a je možné obnoviť,“ potvrdil pre Bratislava24.sk majiteľ a prevádzkar v jednej osobe Martin Petrus.

Z priestoru starej kuchyne však vznikne nový bar, pri ktorom budú mať vyhradené miesto fajčiari. Hlavný priestor bude nefajčiarsky – pribudne nová vzduchotechnika, klimatizácia, ozvučenie aj svetlá. Kompletnou obnovou prejdú aj toalety a šatňa. S potešením môžeme potvrdiť, že nápis na dverách „II. skupina“ zostáva.

Jazz aj stand-up

Program bude pestrý a priestor bude otvorený po celý týždeň. „Pripravujú sa jazzové koncerty, chceli by sme osloviť nejakú partiu zo stand-up comedy show, burlesque show, diskusie. Samozrejme, víkendy budú patriť nočnej zábave. Radi by sme zorganizovali pravidelné video oldies, aké možno poznať z pražskej Lucerny,“ prezradil majiteľ.

Niektoré prekvapenia si chce zatiaľ nechať pre seba. „Každopádne, chceme osloviť umelcov, mladých ľudí, ale taktiež staršiu generáciu, ktorá si tento priestor pamätá a bude to pre nich, verím, príjemná nostalgia,“ dodal.

„Už samotný priestor je špeciálny, keďže je pôvodný a zachovaný po dobu približne 30 rokov.“

Moderná novinka

A čo cenová kategória? Vraj taký príjemný stred. Nie však pre „deti“. "Vstup na víkendové akcie bude platiť pre mladých od 21 rokov, čo, myslím, ocení staršia veková skupina.“

Luna Bar roku 2017 sa bude oproti tomu spred 30 rokov odlišovať aj užitočnou novinkou. „Pripravujeme zakúpenie vstupeniek a lístkov (na program, aj na víkendové akcie) online. Návštevník tak nebude musieť čakať, pri vstupe sa len preukáže občianskym preukazom a systém ho automaticky v guestliste pustí,“ prezradil majiteľ.

„Otvorenie je naplánované na apríl, ak sa nič neudeje, alebo nenatrafíme pri rekonštrukcii na nejaký problém, s ktorým sa pri projekte nerátalo. Ale zatiaľ ide všetko podľa plánov,“ dodal na záver.

Luna Bar
7
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM