Webnoviny - Svet

M. Siva prestupuje z MFK Ružomberok do FK Teplice

WEBNOVINY.SK

Matej Siva (v strede) Foto: SITA/Gabriel Lipták RUŽOMBEROK 11. februára (WEBNOVINY) – Funkcionári futbalových klubov MFK Ružomberok a FK Teplice sa definitívne dohodli na riadnom prestupe 25-ročného krajného obrancu Mateja Sivu z mužstva Liptákov do tímu jesenného majstra českej Gambrinus ligy. „Matejovi sa v našom klube mala o pol roka skončiť profesionálna zmluva. Keďže rokovania o novom možnom kontrakte sa dlho nehýbali žiadnym smerom, rozhodli sme sa reagovať na prvú vážnu ponuku, ktorú sme mali v týchto dňoch na stole. Sivu sme do Teplíc pustili na riadny prestup. Rozhodli sme sa tak preto, aby sme z jeho odchodu mali finančný úžitok aj my v klube,“ povedal vo štvrtok pre agentúru SITA obchodný manažér a tlačový hovorca MFK Ružomberok Michal Mertinyák.

Podľa jeho slov bývalý slovenský reprezentant do 21 rokov už úspešne absolvoval u nového zamestnávateľa zdravotné testy a k tímu hlavného trénera Jiřího Plíška sa môže pridať až po návrate mužstva z herného sústredenia v Turecku. „Veríme, že Matej Siva bude v Tepliciach ďalej futbalovo napredovať,“ dodal Michal Mertinyák. Ako v súvislosti s odchodom Sivu do Teplíc uviedla vo štvrtok oficiálna klubová stránka Liptákov, hlavný tréner MFK Ružomberok František Straka preradil hráča do B-mužstva niekoľko dní pred odchodom tímu na herné sústredenie do Senca v utorok 2. februára.

Odchovanec martinského futbalu pôsobil v Ružomberku od roku 2004, keď do kádra MFK pribudol z mužstva OFK Veľký Lapáš ako vtedajší slovenský reprezentant do 21 rokov. Matej Siva bol v Ružomberku členom úspešného tímu, ktorý si v súťažnom ročníku Corgoň ligy 2005/2006 pod vedením šéftrénera Františka Komňackého vybojoval historické double.

SITA

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM