ESL Správy Zo Slovenska

Má Andrej Kiska rakovinu? Na sneme oznámil, že definitívne končí s politikou

Dnes je snem strany Za ľudí, kde sa rozhodne, či ju bude viesť Veronika Remišová alebo Miroslav Kollár. Andrej Kiska mal na ňom zásadný prejav.

Ilustračný obrázok k článku Má Andrej Kiska rakovinu? Na sneme oznámil, že definitívne končí s politikou
11
Galéria
Zdroj: TASR

Bývalý prezident mal v čase najväčšej popularity až 70-percentnú podporu. Ako prezident zohral významnú úlohu, no po prvom volebnom období sa rozhodol znova nekandidovať na prezidenta. Radšej založil vlastnú stranu Za ľudí a dúfal, že bude mať dobré čísla a väčšie možnosti zasiahnuť do politického diania na Slovensku.

Rakovina?

Po veľkých nádejách však prišlo volebné sklamanie. Napriek tomu, že Kiskovej strane najskôr predpovedali veľký volebný potenciál, vo voľbách ledva preliezla do parlamentu. Získala 5,77 percenta hlasov. Jej predseda sa už v tom čase stiahol a odôvodňoval to zdravotnými problémami.

Andrej Kiska priznal, že bol na vyšetrení v Národnom onkologickom ústave. „Pred asi dvoma týždňami sa k všetkým mojim zdravotným problémom pridalo podozrenie z nádorového ochorenia,“ povedal v sobotnom prejave na sneme strany.

Napriek úspechom aj pádom však bývalý prezident neľutuje svoju politickú kariéru.

„Keď sa pozriem na tých osem rokov, nikdy som neoľutoval, že som išiel do politiky,“ uzavrel.

Kto bude šéf?

Andrej Kiska teda oznámil definitívny koniec politickej kariéry. Za svoju nasledovníčku na predsedníckom poste strany Za ľudí podporil Veroniku Remišovú. Tá je konzervatívne zameraná. Liberálni voliči by radšej ako šéfa strany videli Miroslava Kollára, súčasného primátora Hlohovca.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM