Regióny Kultúra

Má byť odlišný, kvalitný a bude to pokus: Na Domašu prichádza nový festival!

Zaujímavý pokus. Na Domaši sa chystá nový festival. A má byť v mnohom odlišný od bežných festivalov. Známy je dátum aj účinkujúci.

Ilustračný obrázok k článku Má byť odlišný, kvalitný a bude to pokus: Na Domašu prichádza nový festival!
Zdroj: TASR

Najväčšie cyklistické podujatie na Slovensku Okolo Domaše je nielen športovým nadšencom už dobre známe. Tento rok sa ukutoční 8. júla a napojí sa naň aj festival.

Názov veľa naznačuje

Stredisko Dobrá sa tak stane dejiskom úplne nového domašianskeho festivalu, ktorý bude niesť názov Dobré časy. Podľa Radovana Kapráľa, starostu obce Kvakovce, ktorá bude plniť úlohu koordinátora podujatia, je to pokus, či Domaša zvládne jeden naozaj kvalitný festival, ktorý sa v mnohom odlišuje od bežných festivalov. „Názov festivalu veľa naznačuje a mal by byť pre všetky vekové generácie,“ uviedol pre web domasacity.sk.

„Budeme pozývať ľudí nie len na cyklistiku a kultúru, ale na víkend strávený na Domaši – Dobrej. Aby prišli a užili si Domašu ako za starých dobrých čias, aby zobrali svoje deti, vnúčatá a ukázali im, aké je to stanovať, ako chutí pravá špekáčka so slaninou opečená na ohni. Chceme, aby to bol návrat v čase do starých dobrých čias,“ opísala Martina Timková, predsedníčka komisie cestovného ruchu v obci Kvakovce.

Príde aj Neckář

Návštevníkom festivalu sa predstaví legenda československej hudby Václav Neckář aj známy český pesničkár Tomáš Klus. Koncertom týchto dvoch hviezd bude predchádzať koncert mladého speváka Juraja Hnilicu.

Organizátori festivalu upozorňujú, že počet vstupeniek je obmedzený. Aktuálne sa dajú lístky v predpredaji kúpiť za 15 eur na státie a za 18 eur na sedenie.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM