han Zo zahraničia

Maďarom sa nevyplatilo REGULOVANIE cien na pumpách: Hrozí im NEDOSTATOK benzínu!

Naši južní susedia majú zrejme problém. V Maďarsku majú čoraz menej zásob benzínu a to aj napriek tomu, že obmedzili na pumpách jeho nákup.

Ilustračný obrázok k článku Maďarom sa nevyplatilo REGULOVANIE cien na pumpách: Hrozí im NEDOSTATOK benzínu!
Zdroj: Dnes24.sk/Milan Hanzel

„Stropovanie cien benzínu v Maďarsku skôr či neskôr skončí, pretože inak to je neudržateľné,“ vyjadril sa generálny riaditeľ MOL Zsolt Hernádi pre portál atv.hu.

Zásah vlády

Maďarská vláda nariadila ešte 27. mája 2022, že v celej krajine môžu tankovať pohonné látky za regulované ceny iba takí vodiči, ktorých vozidlo má maďarské evidenčné čísla. U našich južných susedov tankujú lacnejšie, no práve to spôsobuje nedostatok benzínu a nafty.

Ako uviedol generálny riaditeľ MOL, stropovanie cien je neudržateľné a krajina priam až hazarduje. „Tvorenie zásob pri vysokej konzumácii za nízku cenu je pomalé, krajina má k dispozícii len zhruba tretinu potrebného množstva,“ vyhlásil.

Podľa neho bude najlepším riešením regulovanie ceny skôr či neskôr zastaviť. Ešte stále v Maďarsku platné nariadenie, že za výhodnejšiu cenu si na pumpách môžu natankovať maximálne za 50 eur.

Ako dodáva portál refresher.sk. „Okrem toho, rafinériu v meste Százhalombatta čaká čiastočná údržba, takže v priebehu augusta zastaví bude prevádzka fungovať len na 35 % celkovej kapacitu, a prevádzka Slovnaftu zas stojí až do 20. júla.“


FOTO: ilustračné

Ďalšie aktuálne a zaujímavé správy z domova a zo sveta nájdete aj na našej stránke Dnes24 a Facebooku.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM