Peter Klimant Futbal

Majstrovský futbalový pohár v Zlatých Moravciach: Do nášho mesta smeruje Esencia hry

Futbalový fanúšikovia si v našom meste prídu na svoje. Do Zlatých Moraviec smeruje veľká vzácnosť - majstrovský pohár našej najvyššej futbalovej súťaže. Čo sa bude diať?

Ilustračný obrázok k článku Majstrovský futbalový pohár v Zlatých Moravciach: Do nášho mesta smeruje Esencia hry
Zdroj: Dnes24.sk

Fortunaligová trofej Esencia hry opäť putuje po Slovensku v rámci úspešnej roadshow „Cesta za trofejou“. Jednou z jej zastávok budú aj Zlaté Moravce. Do nášho mesta zavíta už v túto nedeľu o 15.30 hodine, pred zápasom s Trnavským Spartakom.

„Nový projekt Únie ligových klubov a UFA Sports, ktorý sa od majstra rozbehol po všetkých mestách, kde sa hrá Fortuna liga. Diváci si určite prídu na svoje aj vďaka bohatému sprievodnému programu,“ informuje zlatomoravecký klub FC ViOn na svojom webe.

Diváci sa v nedeľu môžu tešiť na šarmantné hostesky, ktoré budú fanúšikov smerovať k majstrovskému pódiu s trofejami. Lákavá bude i možnosť odfotografovania sa s trofejou Esencia hry. Zároveň si podľa klubu budú môcť všetci odniesť aj pamiatku v podobe fotky priamo počas zápasu. Špecialitou programu bude podľa ViOn-u polčasová súťaž s Fortunou. „Počas prestávky vyžrebujeme troch výhercov, ktorí budú môcť kopať na bránku,“ dodáva zlatomoravecký futbalový klub.

Pohár s názvom Esencia hry vybrali fanúšikovia minulú sezónu prostredníctvom hlasovania na internete spomedzi piatich návrhov. Autorom 81 cm vysokej trofeje vyrobenej z lešteného hliníka je dizajnér Michal Žák. „Vyrobili ju v Akadémii výtvarných umení v Bratislave aj s využitím 3D tlačiarne, na ktorej vznikli základné päť- a šesťuholníkové časti trofeje. Na podstavci z orechového dreva sú štítky s menami doterajších ligových šampiónov,“ píše sa o trofeji na webe Fortuna ligy.

Foto: ilustračné

Môže vás zaujímať:

Prvá jarná remíza pre FC ViOn: Zlaté Moravce si zo Senice odniesli jeden bod

Pozrite si kompletnú tabuľku Fortuna Ligy.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM