Správy

Mala by kniha, ktorá pobúrila, zostať ako povinné čítanie školákov? Prejdime si, ako ste hlasovali

Päť hlasovacích možností a výsledok. Ak by bolo na vás, čitateľoch nášho portálu, rozhodli by ste celkom jednoznačne.

Ilustračný obrázok k článku Mala by kniha, ktorá pobúrila, zostať ako povinné čítanie školákov? Prejdime si, ako ste hlasovali
Zdroj: Facebook

Titul Sekerou a nožom autorskej dvojice Peter Pištanek – Dušan Taragel vyvolal v ostatnej dobe horlivú diskusiu.

Boli takí, resp. sú, ktorí by ho najradšej medzi povinnou stredoškolskou literatúrou nevideli, opačná strana zasa argumentuje tým, že význam samotného textu je niekde úplne inde.

Vy ste v hlasovaní Dnes24.sk rozhodli, že študenti by sa skôr mali dostávať k hodnotnejším titulom, za čo s vyjadrilo hneď 45,6% respondentov, teda takmer polovica.

17,6% zúčastnených si pre zmenu myslí, že kniha je v poriadku a mala by byť v stredoškolských osnovách ponechaná, čo je ale potrebné, je výklad, ktorý ju musí sprevádzať.

PREČÍTAJTE SI: Je vraj vulgárna. Mala by kniha od Taragela a Pištanka zostať povinnou literatúrou?

O niečo menej, konkrétne 16,2% hlasujúcich je toho názoru, že Sekerou a nožom je vhodný titul a mládež môže aj na základe takéhoto zavše poriadne expresívneho textu rozvíjať svoju mentálnu a mravnú stránku i samotný rozhľad.

Na opačnej strane má 15,4% respondentov názor, že text je jednoducho úplne nevhodný. 5,1% je potom nerozhodnutých, resp. si myslí, že je to celé na polemiku a až po nej by sa priklonili na jednu či druhú stranu.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM