Ľubomír Hudačko Rôzne

Mamičky zažili viacnásobnú radosť: Aha, koľko dvojičiek sa v Prešove narodilo

Viacnásobnú radosť, ale aj viacnásobnú starosť, prináša narodenie dvojičiek či trojičiek do rodiny. Takéto pôrody sme zaznamenali i v poslednom období práve v našom meste. Pozrite si, koľko dvojičiek a trojičiek bolo za rok 2014 zapísaných v knihe narodení.

Ilustračný obrázok k článku Mamičky zažili viacnásobnú radosť: Aha, koľko dvojičiek sa v Prešove narodilo
Zdroj: TASR

„Za rok 2014 bol počet detí zapísaných v knihe narodení 2601, z toho chlapcov bolo 1372 a dievčat 1229,“ uviedla hovorkyňa prešovskej radnice Veronika Kmetóny Gazdová.

Ako dodala, zapísaných bolo aj 35 dvojčiat, jedny trojčatá a štyri pôrody sa uskutočnili v domácom prostredí.

V porovnaní s rokom 2013 je to v prípade celkového počtu a narodenia chlapcov mierny nárast. Počet narodených detí sa vtedy vyšplhal na 2502 detí, z toho bolo 1271 chlapcov a dievčat 1231. Narodilo sa aj 30 dvojičiek a v domácom prostredí sa prišli na svet štyri deti.

Mnohí rodičia sa často neváhajú inšpirovať napríklad zahraničnými kalendármi. Aj v Prešove sa v roku 2014 narodilo zopár bábätiek, ktoré budú chodiť po svete s nie celkom obyčajnými menami. Pripomeňte si 15 najnetradič­nejších mien novorodencov v Prešove. A rodičia pre svoje malé ratolesti vymýšľali aj všelijaké mená. Top desiatku sme vám predstavili začiatkom roka

Mohlo by vás zaujímať:

Prvá Prešovčanka r. 2015 mala návštevu: Sofinku prišla pozrieť primátorka a… prezradila zaujímavú náhodu!

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM