Ostatné športy

Maratón s behom v srdci. Vydražte si štartové číslo pre dobrú vec!

Spojte príjemné s užitočným a okrem zdravého behu môžete podporiť organizácie na východe Slovenka.

Ilustračný obrázok k článku Maratón s behom v srdci. Vydražte si štartové číslo pre dobrú vec!
Zdroj: TASR

Karpatská nadácia v spolupráci s Medzinárodným maratónom mieru (MMM) a podporou darcovského portálu ĽudiaĽuďom.sk realizuje charitatívny program Bež so srdcom, ktorý je príležitosťou spojiť príjemné s užitočným a okrem zdravého behu podporiť dobré veci v regióne východného Slovenska.

„Bežci, ktorí majú záujem o tú svoju disciplínu, tak ju pobežia tak ako každý rok. Akurát s tým rozdielom, že pokiaľ sa rozhodnú a podporia tento projekt, tak na svoje štartovné číslo okrem iných mnohých znakov, kódov, koridorov, informácií, získajú logo projektu Bež so srdcom, a tak sa trošku odlíšia od svojich priateľov na trati,“ uviedol riaditeľ MMM Branislav Koniar.

Vydražte si číslo

Bežci si môžu už teraz na darcovskom portáli ĽudiaĽuďom.sk vydražiť štartové číslo. „Maratónsky klub venoval projektu Bež so srdcom 204 štartových čísel, ktoré sa dajú na stránke bezsosrdcom.lu­dialudom.sk vydražiť alebo získať okamžite bez zapojenia sa do aukcie za vopred stanovenú cenu. Vyvolávacia cena pri polmaratóne a maratóne je 39 eur, pri minimaratóne je to 11 eur. Celý výťažok z aukcie pritom poputuje jednej z troch organizácií, ktoré sa bežec rozhodne podporiť,“ priblížil riaditeľ ĽUDIA ĽUĎOM, n.o., Roland Kyška s tým, že približne 15 čísel už pozná svojich majiteľov. Bežci si podľa jeho slov sami vyberajú, ktorú organizáciu podporia.

"Dúfame a veríme, že charitatívny program Bež so srdcom si nájde svoje pevné miesto v MMM, ako aj v srdciach bežcov a všetkých ľudí, ktorí môžu a chcú týmto spôsobom pomáhať,“ povedala riaditeľka Karpatskej nadácie Laura Dittel.

Pomoc ľudom

Organizátori Maratónu mieru vybrali pre prvý ročník projektu Bež so srdcom organizáciu Oáza – nádej pre nový život, n.o., ktorá pomáha bezdomovcom s návratom do normálneho života. Druhou podporenou organizáciou je Regionálne centrum Ligy proti rakovine v Košiciach, ktoré sa so svojimi klientmi pravidelne zapája do viacerých behov a športových aktivít.

Treťou je Novorodenec.sk – organizácia, ktorá hľadá všetky možnosti, ako prispieť k záchrane predčasne narodených detí v celom regióne východného Slovenska.

Čítajte aj: Unikátne zábery prvej spartakiády v Košiciach

„Beh je veľmi populárny šport, ktorý sa dá realizovať veľmi lacno bez nejakej veľkej finančnej podpory. Reagujeme na tradíciu, ktorá je vo svete. Boli spomenuté viaceré svetové maratóny, ako napríklad Londýnsky či Newyorský maratón. Sú to veľké behy, ktoré majú významnú charitatívnu zložku. Myslíme si, že košický MMM ako starý európsky maratón má všetky predpoklady, aby sa zaradil medzi charitatívne behy,“ dodala Dittel.

Prešovská kapela Heľenine oči k projektu aktuálne nahráva hymnu bežcov a hudobný videoklip, ktoré dodajú bežcom tú správnu energiu či už počas tréningov, alebo na ich kritickom kilometri 93. ročníka MMM, ktorý sa uskutoční v nedeľu 2. októbra.

Ilustračné foto, TASR

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM