Lucia Lauková Šport Futbal

Marek Hamšík prekonal legendárneho Maradonu: Stal sa najlepším strelcom Neapola

Najlepším strelcom v histórii talianskeho klubu SSC Neapol je slovenský futbalista, Marek Hamšík. V poradí 116. streleným súťažným gólom sa osamostatnil od Diega Maradonu.

Ilustračný obrázok k článku Marek Hamšík prekonal legendárneho Maradonu: Stal sa najlepším strelcom Neapola
Zdroj: TASR

Slovenský futbalista Marek Hamšík sa v sobotu 23.12. stal najlepším strelcom histórie talianskeho klubu SSC Neapol. V domácom stretnutí 18. kola najvyššej súťaže so Sampdoriou Janov skóroval v 39. minúte a 116. súťažným gólom sa osamostatnil od Argentínčana Diega Maradonu.

Hamšík sa presadil z bezprostrednej blízkosti, keď zužitkoval prihrávku Lorenza Insigneho. Skóroval v druhom zápase Serie A za sebou, v 17. kole vyrovnal Maradonov zápis gólom do siete FC Turín.

Tridsaťročný stredopoliar pôsobí v Neapole od leta 2007, predtým hral za Bresciu a bratislavský Slovan. V Neapole sa postupne stal jedným z kľúčových hráčov mužstva, momentálne je jeho kapitán. V rokoch 2012 a 2014 pomohol SSC k triumfu v Talianskom pohári, v roku 2014 zdvihol nad hlavu taliansky Superpohár. V sezóne 2014/2015 sa „Partenopei“ prebojovali do semifinále Európskej ligy UEFA.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM