Svet Správy Zo zahraničia

Mark Zuckerberg vo VIDEU: Spomenul Kuciaka i prezidentské voľby na Slovensku

Zakladateľ najväčšej sociálnej siete Mark Zuckerberg vo svojom najnovšom videu spomína tragický prípad investigatívneho novinára Jána Kuciaka.

Zdroj: Facebook

Mark Zuckerberg v tomto roku organizuje diskusie so známymi ľuďmi. Rozhovory sú zamerané na budúcnosť technológií a spoločnosti. V najnovšom videu sa zakladateľ sociálnej siete Facebook rozpráva s Mathiasom Döpfnerom, generálnym riaditeľom vydavateľstva Axel Springer, ktoré je najväčším vydavateľstvom v Európe.

Diskusia bola zameraná na budúcnosť modernej a nezávislej žurnalistiky. Döpfner poukázal na problémy, ktorým sú investigatívni novinári vystavovaní. Zakladateľ Facebooku sa vyjadril, že chce zo svojej sociálnej siete vytvoriť miesto, ktoré by mohlo prinášať práve nezávislú žurnalistiku.

Hneď v úvode videa Zuckerberg prekvapil najmä stredoeurópskych divákov. V rozhovore sa obaja aktéri zmienili o aktuálnych prezidentských voľbách na Slovensku. Nevynechali ani tragickú udalosť, kedy prišiel o život mladý investigatívny novinár Ján Kuciak a jeho snúbenica Martina Kušnírová.

Ako spomenul Mark Zuckerberg, práve tragický príbeh Jána Kuciaka mal inšpirovať Zuzanu Čaputovú, aby kandidovala na post slovenskej prezidentky.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM