Webnoviny - Svet

Marpo z Chinaski sa vracia k rapu

WEBNOVINY.SK

Foto: SITA/Jano Šperka

BRATISLAVA 28. februára (WEBNOVINY) – Hudobník Marpo, ktorý aktuálne sedí za bicími v kapele Chinaski, sa vracia k rapu. Muzikant, ktorý v českej pop-rockovej skupine pred rokom nahradil zosnulého Pavla Grohmana, považuje svoje pôsobenie v kapele za prioritné. Napriek tomu vydáva v apríli sólovú, v poradí štvrtú, hip-hopovú nahrávku.

Dvadsaťdvaročný Marpo, vlastným menom Otakar Petřina, nahrával album počas dvojmesačnej prestávky, ktorú si skupina Chinaski určila na oddych. „Nové veci som skladal postupne, ale počas voľna som si povedal: Teraz alebo nikdy!,“ prezradil raper. „Zistil som, že tú hudbu proste milujem a nemôžem bez nej byť,“ dodal. Fanúšikovia sa podľa jeho slov môžu tešiť na nové skladby, ktoré však už nebudú len o ňom. „Už to nebudem len ja, ja, ja. Bude tam viac vecí zo života, ktoré som za posledný dva a pol roka zažil,“ uviedol. Okrem iných tém načrtáva napríklad problém domáceho násilia. „Od kedy jazdím s Chinaski, počul som od ľudí veľa príbehov o dievčatách, ktoré mláti ich manžel alebo priateľ,“ povedal muzikant a dodal, že naopak, o Chinaski na novom albume nebude ani zmienka. „Od začiatku to beriem ako oddelené veci,“ okomentoval možný „konflikt záujmov“.

Album vznikol počas dvojtýždňového nahrávania na Floride. „Vždy som chcel dosiahnuť zvuk, aký má Amerika. Nechcem sa nikoho dotknúť, ale myslím si, že u nás majú ľudia super vybavenie, ale pre hip-hop nevedia použiť,“ povedal Marpo, ktorý prijal pozvanie do nahrávacieho štúdia od spriatelenej skupiny Black Ops.

Marpo začal rapovať len ako 14-ročný. S debutovým albumom Art Of Origin sa verejnosti predstavil v roku 2005. O rok neskôr vyšla jeho druhá nahrávka s názvom Marpocalypse. Svoj tretí sólový počin Rapstar vydal v roku 2007.

Informáciu zverejnil webový portál www.iDNES.cz.

SITA

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM