Aktualizované Futbal

Martin Škrtel ukončil reprezentačnú kariéru: Národný dres si neoblečie ani Nemec a Hubočan

Dovedna trojica špičkových futbalistov sa rozhodla ukončiť reprezentačnú kariéru. Jedná sa o Šrktela, Hubočana a Nemca.

Ilustračný obrázok k článku Martin Škrtel ukončil reprezentačnú kariéru: Národný dres si neoblečie ani Nemec a Hubočan
5
Galéria
Zdroj: TASR

Martin Škrtel, Tomáš Hubočan a Adam Nemec ukončili kariéru v slovenskej futbalovej reprezentácii. Oznámili to mesiac pred začiatkom kvalifikácie ME 2020. Informoval o tom oficiálny web Slovenského futbalového zväzu (SFZ).

„Moje rozhodnutie skončiť v reprezentácii sa nerodilo ľahko, dôkladne som zvážil všetky pre a proti a dospel som k názoru, že práve teraz je čas skončiť. Som presvedčený, že nasledujúcu kvalifikáciu by som už nedokončil, a preto by nebolo správne ani fér, ak by som odohral dva, tri zápasy a potom by som ukončil moje pôsobenie v reprezentácii,“ uviedol doterajší kapitán Škrtel.

Futbal Slovensko: viac aktuálnych správ z futbalu

Zverenci Pavla Hapala nastúpia 21. marca v Trnave na úvodný zápas kvalifikácie proti Maďarsku, okrem Škrtela sa však budú musieť zaobísť aj bez ďalej dvojice hráčov. „Rozhodnutie skončiť v reprezentácii bolo pre mňa veľmi ťažké. Ťažko sa mi lúči s niečím, čo je také blízke môjmu srdcu, no zavážila moja súčasná situácia. Som neskutočne vďačný, že mi bolo dopriate reprezentovať moju krajinu. Na túto kapitolu v mojej futbalovej kariére rozhodne nikdy nezabudnem. Či už so spoluhráčmi, tak aj s fanúšikmi sme toho zažili a dosiahli sme veľa. Napriek tomu, že na ihrisko už v slovenskom drese nevybehnem, chalanom budem fandiť naďalej, budem s nimi prežívať všetky zápasy a želám im, aby robili, teraz už ‚nám fanúšikom‘ a celej slovenskej futbalovej verejnosti, radosť,“ povedal Hubočan.

Martin Škrtel
5
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM