Jakub Forgács Regióny

Martin Turčan ako druhý viceprimátor Bystrice: Prvé slová po vymenovaní do funkcie!

Bystričania spoznali meno ďalšieho viceprimátora. Pozrite, čo povedal po svojom vymenovaní do funkcie Martin Turčan, ktorého pribral do svojho tímu primátor Ján Nosko.

Ilustračný obrázok k článku Martin Turčan ako druhý viceprimátor Bystrice: Prvé slová po vymenovaní do funkcie!
Zdroj: Dnes24.sk

Primátor Banskej Bystrice Ján Nosko definitívne uzavrel okruh svojho najbližšieho tímu a pribral do neho druhého viceprimátora, ktorým sa od 2. marca stal mestský poslanec Martin Turčan (33, SDKÚ-DS). Nosko má tak po svojom boku dvoch mladých zástupcov, od januára ním je aj poslanec Jakub Gajdošík (29, Smer-SD), ktorý o pár dní oslávi tridsiatku. Kým Gajdošík na magistráte pracuje na plný úväzok, Turčan bude na polovičný.

Ponuku berie ako výzvu

„Som rád, že som sa s Martinom dohodol na spolupráci. Roboty je na úrade, oproti minulým rokom, viac ako dosť. Sľubujem si od neho maximálne nasadenie a verím, že do môjho mladého tímu zapadne,“ reagoval Nosko.

Ako v utorok konštatoval Turčan, ponuku od primátora berie ako výzvu. S Noskom si sadli hodnotovo, programovo aj ľudsky. „Ponuku na spoluprácu som prijal pozitívne, naše predstavy, ako riadiť mesto a kam ho priviesť, sú si veľmi blízke,“ dodal Turčan.

„Okolo primátora vzniká mladý tím ľudí, či už je to prednosta úradu, alebo ja. Všetko sme chlapci tridsiatnici vo veku jeho syna a on je pre nás autoritou. Vynikajúco sa s ním spolupracuje,“ konštatoval Gajdošík ešte v januári tohto roka.

Poslancom už tretí raz

Turčan vyštudoval Fakultu elektrotechniky a informatiky STU v Bratislave. Vo vlaňajších komunálnych voľbách ho Banskobystričania zvolili už po tretí raz za poslanca mestského zastupiteľstva (MsZ) vo volebnom obvode Sásová-Rudlová, v tom istom ako Gajdošíka. Patrí do neho najväčšie sídlisko v meste.

Druhý viceprimátor Turčan sa v ostatnom čase zviditeľnil výzvou, aby občania pomohli nájsť páchateľa, ktorý v polovici januára tohto roka poškodil sochu Partizána pri malej železničnej stanici jej premaľovaním naružovo. Za informácie, ktoré políciu privedú k páchateľom, ponúkol aj finančnú odmenu. Známy je aj poslaneckým návrhom na odpustenie ročnej dane za psa, ak si ho niekto adoptuje z útulku či karanténnej stanice, s ktorým uspel ešte v minulom funkčnom období.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM