Rastislav Búgel Hokej

Martin v Nitre siahal na body: Hokejistom spod Zobora pomohla blesková odpoveď

V poradí 41. kolo najvyššej slovenskej hokejovej súťaže prinieslo zaujímavý bojovný zápas. Nitrania pod Zoborom hostili MHC Martin.

Ilustračný obrázok k článku Martin v Nitre siahal na body: Hokejistom spod Zobora pomohla blesková odpoveď
Foto: Rastislav Búgel

Prvé dve dobré príležitosti mala v úvode zápasu nová domáca akvizícia Kanaďan Beca, no gól padol až v 11. minúte. Po Slovákovej prihrávke spoza brány vyrazil Dzubina puk po Milamovej strele, ale na Blackwaterovu dorážku už bol prikrátky. Ešte do prvej prestávky mohli Surovka i Murček vyrovnať, no Valent si z ich pokusmi poradil.

V 25. minúte šli domáci Kutálek s Ručkayom sami na Dzubinu, no martinského brankára neprekonali a rovnako pochodil aj Laliberté o tri minúty.

Trest prišiel v polovici tretej tretiny, keď po nenápadnej akcii vyrovnal Kabáč, no Nitranom stačilo iba 18 sekúnd na to, aby šli znovu do vedenia. Obrane Martina unikol Kutálek a strelou k pravej žrdi prekonal Dzubinu v bráne hostí. V závere tretej tretiny si vzal oddychový čas tréner Martina Ivan Dornič, odvolal brankára z brány, ale ani šesť martinských korčuliarov už gól nedokázalo streliť a zápas skončil výhrou Nitry 2:1.

HK Nitra – MHC Mountfield Martin 2:1 (1:0, 0:0, 1:1)

Andrej Kmeč, asistent trénera Nitry: „Martin hral dobre, napádal nás, ťažko sme sa dostávali do pásma. Keď sme si aj vypracovali šance, tak nás vychytal brankár Dzubina, ale našťastie sme to zvládli a body sú doma.

Ivan Dornič, tréner Martina: „Neprišli sme do Nitry hrať pekný hokej, chceli sme nejaké bodíky. Chlapci bojovali čo vládali, ale keď sa nám podarilo vyrovnať, dopustili sme sa chyby a skúsená Nitra nás potrestala.“

Môže vás zaujímať:

VIDEO: Toto Nitra ešte nezažila, hokejista Jameson Milam a jeho žiadosť o ruku na ľade!

Foto: Rastislav Búgel

FOTO: HK Nitra MHC Martin
40
Galéria
Foto: Rastislav Búgel
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM