Zo Slovenska

Máte termín sobáša počas zákazu vychádzania? Tu je odpoveď, čo so svadobnými plánmi urobiť

Zákaz vychádzania, ktorý na Slovensku platí do 1. novembra, sa nevzťahuje na cestu na uzavretie manželstva a cestu späť.

Ilustračný obrázok k článku Máte termín sobáša počas zákazu vychádzania? Tu je odpoveď, čo so svadobnými plánmi urobiť
Zdroj: pixabay.com

Vyplýva to z vládneho uznesenia, ktorým sa rozšírili opatrenia v rámci núdzového stavu. Sobáše sa tak môžu konať. V bratislavskom Starom Meste bol na tento týždeň naplánovaný pôvodne jeden sobášny obrad, budúci manželia ho však preložili. Najbližšie tak majú sobáš v mestskej časti naplánovaný na 7. novembra, priblížil pre TASR jej hovorca Matej Števove.

Sobáše nie sú hlásené tento týždeň ani v bratislavskej mestskej časti Karlova Ves. “Až 6. novembra,” spresnil pre TASR hovorca karloveskej samosprávy Branislav Heldes.

V najväčšej košickej mestskej časti Západ majú naplánovaný sobáš na stredu 28. októbra. „Bude sa konať za prítomnosti snúbencov a svedkov. Dňa 24. 10. sa mali konať dva sobáše, tie však boli snúbencami zrušené. Najbližšie plánované sobáše máme až 14. novembra,“ povedal pre TASR starosta Marcel Vrchota.

V meste Pezinok je najbližší sobáš naplánovaný na 7. novembra. Do konca novembra už záujem o sobáš mestský úrad neeviduje.

“Ľudia si sami začali odhlasovať sobáše. Jedine tí, čo už tri- či štyrikrát presúvali, to už nechceli meniť,” uviedol pre TASR primátor Pezinka Igor Hianik. Od 17. októbra realizujú obrady v Pezinku v interiéri. “Tam je spolu s nami šesť osôb,” podotkol primátor.

Ilustračné foto, TASR

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM