han Magazín Cestovanie

MÁTE v pláne dovolenku v Chorvátsku? Čo tak ísť VLAKOM? Vyjde vás to PÁR eur!

Tretí rok po sebe vypraví Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) vlaky z Bratislavy do chorvátskeho letoviska Split. A má to výhody. Zobrať môžete aj svoje auto!

Ilustračný obrázok k článku MÁTE v pláne dovolenku v Chorvátsku? Čo tak ísť VLAKOM? Vyjde vás to PÁR eur!
8
Galéria

ZSSK tak robí v spolupráci s rakúskym dopravcom Österreichische Bundesbahnen (ÖBB) a pravidelné spojenia majú tento rok rozšírený termín. Od od 3. mája do 7. októbra.

Informuje o tom ŽSSK na svojej stránke a rovnako aj web Dromedár.sk. „Z bratislavskej hlavnej stanice bude vyrážať každú stredu, piatok a nedeľu o 15:53 a zo Splitu zas každý pondelok, štvrtok a v sobotu o 17:20. Okrem auta či motorky si na dovolenku môžete zobrať aj svojho domáceho miláčika,“ píše Dromedár.sk.

„Tešíme sa, že počet prepravených cestujúcich do Splitu nám každý rok stúpa. Vnímame, že po korone je o tento typ dovolenky záujem. V polovici apríla bolo predaných viac lístkov ako za celý minulý rok. Najvyšší záujem je o prepravu automobilov,” uviedol člen predstavenstva a riaditeľ úseku obchodu ZSSK Karol Martinček.

Už viac ako vlani

Ako poznamenal Karol Martinček, už v polovici apríla bolo predaných viac lístkov ako za celý minulý rok. Vlani s autovlakom dokopy cestovalo 8 796 cestujú­cich, 557 motoriek a 444 áut. „Teraz je predaných 9 387 lístkov pre osoby a 1 483 lístkov pre vozidlá,“ tvrdia v ZSSK.

Kapacita vlaku je 60 miest na sedenie, 90 miest je k dispozícii v lôžkových vozňoch a 60 v ležadlovom vozni, 10 miest pre automobily z Bratislavy, 10 miest z Viedne, teda celkom 20 miest na prepravu automobilov, resp. motocyklov. Uvádza Dromedár.sk.

Výhodou pre dovolenkárov je cesta bez stresu na cestách a za volantom. Za približne 16 hodín vlak dorazí do Splitu a drvívá väčšina času sa ide cez noc.

A čo cena? „Jednosmerný lístok je pre záujemcov k dispozícii od 29,90 eur vo vozni na sedenie a od 69,90 eur v pohodlnom lôžkovom vozni, kde sú v cene cestovného zahrnuté aj plnohodnotné raňajky a drobné občerstvenie počas cesty,“ uzatvára Dromedár.sk.

Ďalšie články na prečítanie:

Autovlak z Bratislavy do Splitu už premáva
8
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM