Správy Zo Slovenska

Máte ZBRAŇ? Polícia pripomína držiteľom ich povinnosti do konca januára

Polícia upozorňuje majiteľov strelných zbraní na povinnosti, ktoré treba vykonať do konca januára.

Ilustračný obrázok k článku Máte ZBRAŇ? Polícia pripomína držiteľom ich povinnosti do konca januára
Zdroj: Ministerstvo vnútra SR

Majitelia zbraní, ktoré nie sú doposiaľ políciou evidované a ich držba je od 1. februára 2022 podmienená vydaním zbrojného preukazu, licencie či zaevidovaním, musia o to do konca januára požiadať. Polícia o tom informuje na sociálnej sieti.

„Majitelia strelných zbraní, ktorí vlastnia doposiaľ políciou neevidované strelné zbrane, držba ktorých je však od 1. februára 2022 podmienená vydaním zbrojného preukazu, zbrojnej licencie a zaevidovaním, majú už len dva dni na to, aby v lehote do 31. januára 2023 podali žiadosť o vydanie zbrojného preukazu, zbrojnej licencie alebo o zaevidovanie strelnej zbrane,“ pripomenuli policajti.

Urobiť tak treba na príslušnom oddelení dokladov, úseku zbraní a streliva okresného riaditeľstva Policajného zboru v mieste trvalého alebo prechodného pobytu.

Do tohto termínu sa dá tiež získať „automatickú“ výnimku na zbrane kategórie A, ktoré legálne držali pred 1. februárom 2022. Povinnosti súvisia s novelou zákona o strelných zbraniach a strelive s účinnosťou od 1. februára 2022.

Ilustračné foto

Prečítajte si aj:

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM