redakcia Bardejovsky reporter Regióny Regióny

Matúš Putnocký je najlepší poľský brankár

Bardejovský odchovanec zažiaril v poľskej extralige.

Ilustračný obrázok k článku Matúš Putnocký je najlepší poľský brankár
Zdroj: Facebook

POZNAŃ/BARDEJOV. Slovenský futbalový brankár Matúš Putnocký bol minulý týždeň v najvyššej Poľskej futbalovej lige LOTTO Ekstraklasa vyhlásený za najlepšieho brankára sezóny. V 15 z celkovo 24 zápasov si zachoval čisté konto, v ďalších deviatich zápasoch pustil iba 12 gólov. V prvej päťke brankárov poľskej ligy sú prekvapivo až traja slovenský brankári. Okrem Putnockého aj Marián Kelemen z klubu Jagiellonia Białystok a Martin Poláček zo Zagłębia Lubin.

Bardejov – Košice – Slovan

Matúš Putnocký (33) pôsobí od júla 2016 v poľskom klube Lech Poznań. Futbalovú kariéru začal v Bardejove, odkiaľ neskôr prestúpil do FC Steel Trans Ličartovce, odkiaľ v roku 2004 odišiel hosťovať späť do Bardejova. Následne zamieril do MFK Košice, kde nastupoval najprv za rezervu a potom za prvé mužstvo. V roku 2009 prestúpil do Slovana Bratislava k nevôli košického trénera Jána Kozáka. V bratislavskom klube sa spočiatku striedal medzi tyčami s Lukášom Hroššom. Následne sa stal jednotkou. V sezóne 2012/13 získal so Slovanom Bratislava „double“, teda ligový titul a triumf v domácom pohári. V prvom domácom zápase druhého predkola Ligy majstrov UEFA 2013/14, 17. júla 2013 proti bulharskému celku PFK Ludogorec Razgrad pustil v druhom polčase za bezgólového stavu lacný gól, keď mu vypadla strela z diaľky, ktorú dopravil do siete dobiehajúci fínsky obranca Ludogorce Tero Mäntylä. Slovanu sa ale podaril obrat na konečných 2:1. Odvetu bratislavský klub nezvládol. Pred jarnou časťou ročníka 2013/14 sa do klubu vrátil Dušan Perniš a Putnocký bol odsunutý na druhú koľaj. Nebol ani ako druhý brankár a trénoval s rezervou. Nakoniec odišiel na hosťovanie do Nitry. Na konci sezóny 2013/14 získal Slovan ligový titul, ktorého držiteľom sa tak stal aj Putnocký.

Z Chorzówa do Poznańi

Pred sezónou 2014/15 prišiel do Slovana Bratislava český tréner František Straka a ten uprednostnil na pozíciu brankárskej jednotky Dušana Perniša a dvojky Martina Polačka. Putnocký tak mal veľmi neistú pozíciu a túžil po odchode do zahraničia. Nakoniec odišiel pre jarnú časť sezóny 2013/14 na hosťovanie do FC Nitra, ktorá bojovala o zotrvanie v najvyššej súťaži. Hráč počas svojho pôsobenia odchytal 14 zápasov. Nitra po sezóne zostúpila do 2. najvyššej súťaže. Začiatkom októbra 2014 odišiel so štatútom amatéra do prvoligového MFK Ružomberok, kde sa dohodol na angažmáne do konca roku 2014 s prípadným predĺžením. V januári 2015 prestúpil do poľského klubu Ruch Chorzów, kde podpísal polročnú zmluvu s opciou. V lete 2015 mužstvo využilo predkupné právo a uzavrelo s hráčom nový kontrakt do konca sezóny 2016/17 s opciou. Pred ročníkom 2016/17 prestúpil do iného poľského tímu, konkrétne do Lech Poznań, kde podpísal zmluvu na tri roky.

Zdroj: sppolocne.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM