Webnoviny - Svet

McLareny chcú byť v Melbourne rýchlejšie

WEBNOVINY.SK

Foto: SITA MELBOURNE 23. marca (WEBNOVINY) – Obhajca titulu majstra sveta formuly 1 Jenson Button očakáva, že na víkendovej Veľkej cene Austrálie, ktorá sa pôjde na mestskom okruhu v Melbourne, bude rýchlejší a dosiahne lepšie umiestnenie ako 7. priečku z úvodnej VC Bahrajnu pred dvoma týždňami.

Pred rokom Button v Melbourne triumfoval pred svojím vtedajším tímovým kolegom v Brawne GP Rubensom Barrichellom a začal tak svoju spanilú jazdu za nečakaným majstrovským titulom. Na treťom mieste vtedy skončil Lewis Hamilton na McLarene. Britský majster sveta z roku 2008 začal rovnako tretím miestom aj túto sezónu, keď v Bahrajne došiel do cieľa za dvojicou Ferrari Fernando Alonso, Felipe Massa.

Obaja piloti sa na austrálsku veľkú cenu tešia. „Určite to bude tesnejšie ako pred dvoma týždňami. Okruh v Albert Parku nám vyhovuje. Lewis tu dosiahol dobré výsledky a ja som sa tu pred rokom po víťazstve z pole position cítil ako v rozprávke. Bol to jeden z emocionálne najsilnejších momentov mojej kariéry,“ poznamenal Button a na margo z dôvodu nových pravidiel nudných pretekov v Bahrajne dodal: „Uplynulá VC nebola z pohľadu diváka veľmi vzrušujúca. No myslím si, že sa to zlepší a austrálske preteky budú podstatne zaujímavejšie. V Bahrajne náš tím dostal užitočnú lekciu a verím, že si z nej vezmeme poučenie už počas najbližšieho víkendu.“

SITA, AP

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM