Eva Mikulová Ostatné športy

Medaila v tvare srdca bude zdobiť hrude maratónskych bežcov v Košiciach

V novej medaily pre rok 2019 je skrytých viacero symbolov, či odkazov. Tvar srdca sa viaže k úspešnému sloganu „Vyskúšaj raz, zamiluj si navždy“

Ilustračný obrázok k článku Medaila v tvare srdca bude zdobiť hrude maratónskych bežcov v Košiciach
Foto: Eva Mikulová

Najväčší košický športový sviatok sa už nezadržateľne blíži. 96. ročník Medzinárodného maratónu mieru sa bude konať už tradične prvú októbrovú nedeľu. Tento rok je to 6. október.

Na trať vybehne tisíce bežcov, ktorých ak úspešne dobehnú do cieľa, čaká okrem potlesku fanúšikov aj nová krásna medaila.

Vytvoriť novú medailu je vždy pre dizajnérov veľká výzva. Stovky dizajnérov na celom svete si lámu hlavy, aby prišli s nápadom ako vkusne, nápadito a súčasne dôstojne má vyzerať účastnícka medaila práve toho ich maratónu.

Produkcia týchto trofejí nabrala v posledných rokov vďaka bežeckému boomu na zaujímavosti a tými najrozmanitejšími ponukami sa to len tak hmýri.

To, že medaila môže byť i technologickou „vychytávkou“ potvrdili výrobcovia medailí na nedávnej konferencii ERBC v Prahe.

Do medailí zabudovali čip, na ktorý si bežec môže nahrať svoj výsledok i fotky z trate a tak ich má bezpečne odložené a akoby zatavené v „kovovom tele“ svojej medaily.

V tej košickej pre rok 2019 síce čip chýba ale je skrytých viacero symbolov, či odkazov.

Tvar srdca môžeme naviazať k úspešnému sloganu „Vyskúšaj raz, zamiluj si navždy“ a grafika „bludiska“ snáď hovorí, že 6. októbra 2019 nás privedú všetky cesty do vytúženého cieľa maratónu v Košiciach.

Ak si však bežci s touto účastníckou medailou spoja i celkom iný, svojský príbeh, autor námetu, dizajnér Fero Záborský, určite nebude proti.

Foto: Eva Mikulová
Zdroj: kosice.dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM