Regióny Rôzne

Medveď Félix sa dočká krajšieho domova. ZOO plánuje aj jednu novú akciu

Hlavnou témou bratislavskej ZOO v roku 2018 bude výstavba nového výbehu pre medveďa hnedého. Okrem toho sa môžete tešiť na nové zvieratká i zaujímavé podujatia.

Ilustračný obrázok k článku Medveď Félix sa dočká krajšieho domova. ZOO plánuje aj jednu novú akciu
4
Galéria
Zdroj: ZOO Bratislava archív

Ak patríte k tým, ktorí si nevedia predstaviť rok bez toho, aby aspoň raz nenavštívili bratislavskú ZOO, máte sa opäť na čo tešiť. ZOO aj v tomto roku pripravuje pre svojich návštevníkov tradičné podujatia, dokonca chystajú jednu úplne novú. Najmenší sa potešia aj novým zvieratkám.

„Plánujeme priviesť nové druhy vtákov ako sú hlaholka severská, bernikla červenokrká či kačica dvojškvrnná, ale aj nový druh kopytníka, ktorým je kozorožec alpský. Navyše u viacerých zvierat očakávame nové prírastky,“ pre Bratislava24.sk povedala Alexandra Ritterová z Oddelenia vzdelávania a marketingu v ZOO Bratislava.

Nová akcia v ZOO

Deti i dospelí sa môžu opäť tešiť aj na viaceré podujatia, na ktoré sme si už zvykli z predchádzajúcich rokov. Nebude chýbať Deň vtákov (1. apríla) či Bratislava pre všetkých (21. – 22. apríla), kedy je ZOO otvorená pre návštevníkov bezplatne. V máji by sa mal uskutočniť aj Festival maskotov, v júni zase Medzinárodný deň detí.

Počas leta bude s najväčšou pravdepodobnosťou prebiehať aj obľúbená akcia cez víkendy – Komentované kŕmenie zvierat. „Tento rok by sa mala uskutočniť aj akcia, ktorú sme u nás ešte nemali, a to Beh v ZOO. Predbežne je naplánovaný na 2. septembra,“ doplnila Ritterová.

Výbeh pre medveďa

Bratislavskú ZOO čaká ešte jedna dôležitá téma. Po tom, čo v apríli minulého roku dostali nový výbeh vlky, by sa onedlho mal dočkať nového a krajšieho domova aj medveď Félix. „V priebehu tohto roka plánujeme začať s prípravnými fázami výstavby nového výbehu pre medveďa hnedého,“ prezradila nám Ritterová.

Nový výbeh by mal zabezpečiť dostatočný životný priestor až pre tri medvede. Mal by mať rozlohu dvoch futbalových ihrísk a bude sa nachádzať v lesnej časti ZOO, kde bude dostatok stromov. Predpokladané náklady na výstavbu nového výbehu sú vyčíslené na sumu 500 000 eur.

Zdroj: YouTube.com
Medveď hnedý v bratislavskej ZOO
4
Galéria
Zdroj: ZOO Bratislava archív
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM