Dominika Handzušová Správy

Medzi Trnavou a Nitrou doplnia bezpečnostné prvky: Zákazka bude stáť 12,8 milióna eur

Národná diaľničná spoločnosť podpísala zmluvu s víťazným uchádzačom a za zákazku zaplatí 12,8 milióna eur. Na rýchlostnej ceste R1 spájajúcej Trnavu a Nitru doplnia a vymenia zvodidlá, opravia sa odvodňovacie zariadenia a spraví sa dopravné značenie.

Ilustračný obrázok k článku Medzi Trnavou a Nitrou doplnia bezpečnostné prvky: Zákazka bude stáť 12,8 milióna eur
Zdroj: Dnes24.sk

„Projekt, ktorého ukončenie je plánované v októbri 2015, zvýši bezpečnosť a komfort motoristov prechádzajúcich daným úsekom,“ priblížil hovorca spoločnosti Michal Fúrik. Ide pritom podľa neho o prvý z piatich projektov, ktoré budú kryté z eurofondov. Do konca roka 2014 plánuje Národná diaľničná spoločnosť podpísať zmluvy a začať s realizáciou projektov aj na niektorých úsekoch diaľnice D1 a R1.

Napriek tomu, že diaľnice sú štatisticky najbezpečnejšie cesty, diaľničiari podľa Fúrika neustále zvyšujú ich bezpečnostný štandard. „Len v prvom polroku 2014 spoločnosť doplnila na diaľniciach a rýchlostných cestách nové bezpečnostné prvky v celkovej hodnote takmer 1,38 milióna eur,“ vyčíslil Fúrik. Pribudlo podľa neho 68,5 km nového oplotenia, obnovilo a doplnilo sa 12 212 metrov oceľových zvodidiel, osadilo sa 38 tlmičov nárazu a 10 absorpčných koncoviek.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM