Barbara Dallosová Kultúra

Mesto chce dostať deti do divadla: Detské predstavenie každý mesiac!

Pravidelné uvádzanie divadelných hier určených deťom má pomôcť vybudovať divácku základňu a spríjemniť najmenším zimné večery. Na prvé predstavenie sa môžu nielen deti tešiť už o pár dní.

Ilustračný obrázok k článku Mesto chce dostať deti do divadla: Detské predstavenie každý mesiac!
Zdroj: TASR

V Banskej Štiavnici sa rozhodli zaviesť v tomto roku pravidelné uvádzanie detských divadelných predstavení. Prvé z nich si miestne deti budú môcť vychutnať už o niekoľko dní.

Predstavenie každý mesiac

,,V zimných a jesenných mesiacoch, kedy sa toho v Banskej Štiavnici až tak veľa nedeje, chceme raz do mesiaca ponúknuť divadelné predstavenie pre deti. Bude sa konať vždy v kine Akademik o 16:00 hod. a kompletný program zverejníme v dostatočnom predstihu," priblížil Rastislav Marko, vedúci oddelenia kultúry, športu a mediálnej komunikácie Mestského úradu v Banskej Štiavnici.

Aj takýmto spôsobom si chcú podľa jeho slov budovať stabilnú divácku základňu. ,,Tak ako to postupne skúšame v kine, tak by sme si chceli vybudovať diváka aj na divadelné predstavenie pre dospelých. Preto si myslíme, že je najlepšie začať od tých najmenších. Snáď sa nám do niekoľkých rokov podarí vychovať z nich ľudí, ktorí budú mať radi divadlo, umenie, teda kultúru," dodal Marko.

Prvým hosťom Bábkové divadlo na rázcestí

Prvým predstavením bude hra o výnimočnom priateľstve plná humoru a nonsensu s názvom Dobrú chuť, vlk! v podaní Bábkového divadla na rázcestí. Predstavenie sa bude konať v sobotu 30. januára o 16:00 hod. Ide o hru významnej poľskej autorky Marty Guśniowskej, ktorá sa špecializuje na tvorbu pre deti a väčšina významnejších divadiel v Poľsku uvádza jej tituly pravidelne a s veľkým úspechom. V rozprávke sa narába s absurdnými zvratmi, nonsens je povýšený na tvorivý princíp.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM