Jakub Forgács Správy

Mesto otvorí novú materskú školu. Sídliť bude v priestoroch ZŠ J. Bakossa

Rodičia malých Bystričanov sa už onedlho dočkajú! V meste pod Urpínom pribudne nová škôlka.

Ilustračný obrázok k článku Mesto otvorí novú materskú školu. Sídliť bude v priestoroch ZŠ J. Bakossa
3
Galéria
Zdroj: TASR

Do Základnej školy (ZŠ) J. Bakossa v Banskej Bystrici s 270 žiakmi pribudne od školského roka 2017/2018 44 najmenších detí. Mesto totiž v jej priestoroch otvorí novú materskú školu (MŠ) s dvoma triedami, ktorá poskytne celodennú výchovu i vzdelávanie a ponúkne priestranné prostredie aj na pohybové aktivity. S prestavbou priestorov ZŠ sa začalo 7. marca, škôlka bude mať samostatný vchod a bude bezbariérová.

Ako vo štvrtok pri obhliadke postupu stavebných prác konštatoval primátor Ján Nosko, podľa štatistických údajov v meste Banská Bystrica chýba zhruba 200 miest pre umiestnenie detí predškolského veku. Demografický vývoj naznačuje, že v najbližších rokoch bude detí pribúdať, a preto rozširovanie kapacít MŠ je nevyhnutnosťou.

ZŠ J. Bakossa chcelo ešte predchádzajúce vedenie mesta zrušiť pre nízky počet žiakov, ktorý však v súčasnosti stúpa. Podľa Noska aj toto je spôsob, ako naplniť ročníky, keďže je pravdepodobné, že deti, ktoré budú navštevovať MŠ a zvyknú si na prostredie, rodičia zapíšu aj do tejto ZŠ.

Rekonštrukcia priestorov školy je financovaná z eurofondov. „Mesto vypracovalo projekt vo výške 240 000 eur. Päťpercentná spoluúčasť z vlastných zdrojov predstavuje zhruba 12 000 eur. Počítame aj s nejakými vyvolanými investíciami, ktoré sa nedali predvídať, kým sa nezačalo s rekonštrukciou. Sumu budeme vedieť až po skončení stavebných prác,“ povedal prednosta magistrátu Martin Adamec.

Zápis do MŠ na Bakossovej ulici sa uskutoční v priestoroch ZŠ 19. apríla od 8:00 do 17:00.

V OBRAZOCH: ZŠ J. Bakossa v Banskej Bystrici
3
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM