Monika Hanigovská Regióny Kultúra

Trnavské deti budú platiť originálnymi bankovkami: Toto sú súťažné návrhy, FOTO

Najmenší Trnavčania vyberú sériu bankoviek s ktorými budú platiť v miniTrnave – meste detí. Pozrite si súťažné série, takzvaných "trniek".

Ilustračný obrázok k článku Trnavské deti budú platiť originálnymi bankovkami: Toto sú súťažné návrhy, FOTO
12
Galéria
Zdroj: TASR

Ako sme vás už informovali, mesto Trnava vyhlásilo pre deti súťaž, v ktorej hľadalo návrhy bankoviek, ktorými by mohli súčasne ako mladší občania nášho mesta oficiálne platiť v projekte miniTrnava – mesto detí.

Samotný koncept hry je pritom inšpirovaný zahraničnými obdobnými projektmi, predovšetkým nemeckým Mini-Munchen (Mníchov) a českou MiniPlzňou.

Pod detskými šikovnými rúčkami tak vzniklo množstvo návrhov bankoviek, ktoré odzrkadľovali rôznorodú predstavu najmenších občanov nášho mesta. Ako uvádza radnica, medzi najčastejšími motívmi boli mestská veža, hradby, znak mesta, či socha Trojičky, ale aj prvky ako futbalový klub Spartak, či bicykle.

Zdroj: Mesto Trnava

Odborná komisia však nakoniec vybrala štyri série bankoviek – trniek. Pričom jedna séria sa stane nakoniec reálnou predlohou minitrnavskej meny.

„Porota sa snažila vyberať také návrhy, ktoré by najlepšie a najkrajšie dokázali stvárniť zadanú úlohu, oficiálne platidlo v miniTrnave – meste detí, teda trnky. Pričom odborná komisia prihliadala aj na samotnú originalitu zaslaných návrhov,“ povedal pre náš spravodajský portál hovorca mesta Pavol Tomašovič.

Zdroj: Mesto Trnava

Deti vyberú víťazné trnky

O tom ako budú vyzerať trnky však nakoniec rozhodnú deti. Od 26. apríla do 11. mája nájdu školáci na svojich školách škatuľky, kde môžu vhodiť svoj hlas za návrh spomedzi štyroch sérií spomínaných bankoviek. Do hlasovacej škatuľky vhodia lístok, kde uvedú číslo návrhu, ktorý sa im najviac zapáčil, pričom na lístok ďalej uvedú svoje meno, základnú školu a triedu.

Lístok musí obsahovať všetky kompletné údaje, inak sa stáva neplatný, pričom žiak môže hlasovať len raz. Mesto súčasne trom vylosovaným zašle malý darček.

FOTO: Takto vyzerajú súťažné návrhy  detskej meny v Trnave
12
Galéria
Zdroj: Mesto Trnava

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM