Erik Bojničan Krimi

Mestskí policajti museli riešiť neuveriteľné prípady: Kuriózna prosba manžela aj močiaca žena v kostole!

Mestskí policajti sa v službe stretávajú s kadečím. No niekedy musia čeliť aj poriadnym kuriozitám. Strážcovia poriadku sa tak museli vysporiadať s naozaj nevšednou žiadosťou manžela, ale aj ženou, ktorá močila v kostole!

Ilustračný obrázok k článku Mestskí policajti museli riešiť neuveriteľné prípady: Kuriózna prosba manžela aj močiaca žena v kostole!
Zdroj: TASR

Práca mestských policajtov je skutočne rôznorodá, občas musia muži zákona riešiť i naozaj nevšedné prípady. Pozrite si výber toho najkurióznejšieho, o čom sme v rámci siete regionálnych portálov Dnes 24 v ostatnom období informovali.

Kuriózna prosba manžela i močenie v kostole

Naozaj kurióznu žiadosť dostali mestskí policajti v Nových Zámkoch. „Pán, ktorý volal na tiesňovú linku žiadal, aby k nemu domov, do Dvorov nad Žitavou, bola poslaná hliadka, ktorá mala dohovoriť jeho manželke, aby ho stále nekritizovala, nekričala na neho a neohovárala ho pred jej kamarátkami,“ prezradila vtedajšia miestna koordinátorka prevencie kriminality mládeže Klaudia Homolová.

Ďalší prípad pochádza od mestských policajtov zo Žiliny, ktorý na svojom webe zverejnili ohlásenie o tom, že prijali telefonický oznam ohľadom ženy, ktorá sa vo Farskom kostole vymočila na podlahu a svojím správaním narúšala verejný poriadok.

„Hliadka na mieste zistila bezdomovkyňu Moniku, znečistenú exkrementami, pod vplyvom alkoholu, ktorá javila známky duševnej poruchy. Na miesto bola privolaná posádka Rýchlej zdravotnej pomoci, ktorá si menovanú prevzala na ošetrenie,“ informovala mestská polícia.

Problémové zvieratká

Ďalšia kuriozita, ktorú museli mestskí policajti riešiť pochádza z mesta pod Urpínom. „Začalo to prijatím oznamu od občana na operačné stredisko mestskej polície, že na Námestí Štefana Moysesa nejaká osoba mužského pohlavia v červenom tričku má strieľať pravdepodobne zo vzduchovej pištole,“ informovala hovorkyňa banskobystrickej Mestskej polície Marianna Belancová.

Ako ďalej dodala Belancová, menovaný sa k skutku priznal a povedal, že strieľal na holuby, ktoré sa na zemi bili a chcel ich od seba rozdeliť

Ani v hlavnom meste sa mestskí policajti nemôžu sťažovať na nedostatok kurióznych situácií. Ako uviedla Pavla Dugovičová zo Slobody zvierat, mestská polícia zavolala ich organizáciu k smutnému prípadu usmrteného psa. „Do príchodu útulku na mieste asistovali už dve policajné hliadky. Čo sa však udialo po ich príchode, nikto nečakal. „Usmrtený pes“ nikdy nežil, bol totiž plyšový,“ prezradila Dugovičová, podľa ktorej plyšového bezdomovca pracovník Slobody zvierat „odchytil“ a a umiestnil do útulku na adopciu spolu s ostatnými zvieratami, živými.

Prešov ako slovenský Egypt? „Pri návštevách cirkusov v našom meste sa tiež príslušníci MsP stretávajú s oznámeniami v súvislosti s ťavami a inými, pre nás exotickými zvieratami, ktoré nedopatrením ich opatrovateľov nadobudli krátkodobú slobodu a občanom sa nechce veriť, že sa ocitli niekde v Egypte,“ povedala hovorkyňa prešovskej radnice Veronika Kmetóny Gazdová.

Hovorkyňa Prešova uviedla, že mestská polícia obdržala aj telefonát, v ktorom sám oznamovateľ dopredu operačného pracovníka upozornil, že nič nevypil ani nefajčil, ale vidí medveďa na Námestí mieru.

Duch, ktorý má rád guláš?

Duch, ktorý má rád guláš v Nových Zámkoch? „V jednom z telefonátov na tiesňovú linku MsP sa pani sťažovala, že jej niekto chodí po byte, pokiaľ ona spí. Hliadka sa dostavila na miesto a išla prešetriť situáciu. „Nebolo zistené násilné vniknutie, zámok na byte nebol porušený, neboli odcudzené žiadne predmety,“ prezradila vtedajšia novozámocká koordinátorka prevencie kriminality mládeže Klaudia Homolová.

„Po vypočutí dotyčnej osoby hliadka prišla na to, prečo si to pani myslí. Ukázala im veľký hrniec s gulášom a povedala, že jej z neho určite niekto odjedol, keď ona spala,“ dodala Homolová.

Posledný zo série najkurióznejších prípadov mestských policajtov sa týka sťažnosti na smrteľný vírus, ktorý mal ohrozovať Novozámčanov. „Na stálu službu prišiel pán podať sťažnosť, aby príslušníci MsP skontrolovali počítače v Nových Zámkoch, pretože tvrdil, že sa v meste šíri smrteľný počítačový vírus, ktorý určite pozabíja ľudí,“ dodáva Homolová.

Foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM