Monika Földešiová Hokej

Meszároš z kola von, Gáborík stále otázny

Andrej Meszároš slovenskú reprezentáciu na hokejovom šampionáte neposilní a v Helsinkách zostáva Július Hudáček. Či aj Marek Hovorka, o tom rozhodne siedmy zápas série 2. kola play off NHL medzi NY Rangers a Washingtonom. Generálny manažér Otto Sýkor

Obranca Andrej Meszároš v dôsledku zranenia chrbta a následnej operácie nehral za Philadelphiu v NHL od 1. marca a bol mimo aj v bojoch o Stanleyho pohár. V piatom zápase série s New Jersey síce nastúpil, ale jeho tím definitívne vypadol.

**„Napriek tomu nepriletí. Sám sa necíti ešte v pohode. Hneď po poslednom zápase mal rozhovor s generálnym manažérom klubu, ktorý mu neodporučil hrať na šampionáte. Dnes večer ho čakajú výstupné testy, pričom takisto povedal, že určite nedostane zelenú. V tom záverečnom zápase proti New Jersey sa necítil tak dobre, aby pomohol nášmu tímu v Helsinkách,“ **uviedol Sýkora.

Mužstvo má v Helsinkách zaregistrovaných 24 hráčov – troch brankárov a 21 korčuliarov. Dvadsiatymdruhým bude Gáborík alebo Hovorka. Reálne je však len 24 členov hráčskeho kádra, keďže Kristián Kudroč sa zranil a tréneri tak majú k dispozícii len 7 obrancov.

Sýkora je okrem problémov s kádrom so svojím premiérovým šampionátom spokojný.//** „Zatiaľ ho hodnotím pozitívne. Odštartovali sme proti ťažkým mužstvá, čo pre nás bola možno výhoda. Boli sme plne koncentrovaní, išli sme od zápasu k zápasu a to nám uľahčilo dostať sa do hernej pohody. Myslím si, že organizácia šampionátu je po športovej stránke perfektná. Bývame mimo mesta, takže chalani majú pokoj a aj priestor na prechádzky. Som rád, že nám vyšiel dnešný deň a takto prijemne sme si oddýchli,“** //dodal.

global24/tasr

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM